Chatta med oss 0101821513 mail

Sport

Betta på The International!

Publicerad:

Skrivet av:Fredrik Eliasson

Verifierat av

Jonas W

I de allra första turneringarna inom esport var det inte ovanligt att första priset var ett presentkort eller någon mindre datorpryl. Nu kan spelare göra upp om över 33 miljoner dollar i prispengar i The International, den största turningen för spelet Dota 2. Det om något visar esportens explosionsartade utveckling. The International arrangeras varje år och lockar miljoner av tittare på nätet. Kvaliteten på matcherna är hög och eventet passar perfekt för dig som vill spela på esport i världsklass.

Betta på the international!
Betta på The International 2021

Hur fungerar The International?

The International har ett turneringsformat, inte helt olikt ett VM i till exempel ishockey. Först börjar det med ett gruppspel, även känt som round-robin. I The International 2019 mötte alla lag de andra lagen i sin grupp en gång. Gruppspelet används för att få fram en ranking av lagen där de lägst placerade lagen blir utslagna från turneringen, medan övriga lag går vidare till slutspelet. Här är situationen lite speciell, eftersom The International likt en del andra esporter har ett format med double elimination. Det betyder att lagen måste förlora två gånger för att bli utslagna från slutspelet.

Vid en förlust skickas laget ner och får spela mot andra förlorande lag om att hålla drömmen vid liv. Reglerna kan tyckas lite komplicerade, men allt blir tydligt när man följer The International och kan se grupptabellerna och upplägget för slutspelet rent visuellt. Fördelen är också att lag som fått en tuff motståndare tidigt i slutspelet har en teoretiskt chans att ta sig tillbaka, istället för att omedelbart bli utslagna. 

Vilka lag får tävla i The International?

Från början fick alla lag en inbjudan av Valve, den stora spelutvecklaren bakom Dota 2. På senare år har formatet utvecklats och nu finns Dota Pro Circuit där lag kan samla poäng. I Dota Pro Circuit ingår en rad turneringar där de största kallas Majors, likt Grand Slams i sporten tennis. Lag måste samla poäng under säsongen och förhoppningsvis få tillräckligt många för att få vara med i The International. Konkurrensen är hård och alla lag som kvalificerar sig kommer vara fulla av proffs på spelet Dota 2. Det går inte att ha några svaga kort i laget om man ska få tillräckligt många ranking poäng för att kvala in.

Betting tips för The International

Vinnarspel är alltid ett säkert kort, men inom just Dota 2 finns några spel som kan vara roliga att prova. Handikappsspel är perfekt för att få bättre odds på storfavoriter redan i gruppspelet. Du kan betta på att de krossar motståndaren och vinner utan att förlora någon karta. Har du bra känsla för enskilda spelare kan du betta på vem som först dödar en hjälte, eller vem som dödar flest antal hjältar under en match. Likt för all betting måste du också göra mycket research. The International har lag från hela världen och särskilt de kinesiska lagen kan vara svåra att ha koll på, trots att de hör till de bästa i världen. Om du lär dig mer om dem har du chansen att hitta bra odds när de ska möta europeiska och amerikanska lag.