BĂ€sta spelbolagen i Norden

betting ‱ spelbolag

5
(1)

Sverige och övriga Norden har en stor roll bland alla företag som Àr involverade i vadslagning. Inte nog med att nÄgra av de största och mest etablerade aktörerna inom sportsbetting har nordiska Àgare, utan Àven att iGaming generellt domineras det av nordiska speltillverkare inom casino ocksÄ. DÀrmed har Norden en direkt avgörande roll för branschens utveckling, en roll som de inblandade axlar med bravur.

BĂ€sta spelbolagen i Norden
BĂ€sta spelbolagen i Norden 2021

Licens för de nordiska lÀnderna

De nordiska lĂ€nderna inkluderar Sverige, Danmark, Finland, Norge och Island samt Grönland, FĂ€röarna och Åland. Det Ă€r lĂ€tt att rĂ€kna alla nordiska lĂ€nder som ett men faktum Ă€r att licens och monopol skiljer sig kraftigt Ă„t mellan lĂ€nderna. Danmark var först ut med att införa nationell licens och den 1 januari 2019 hoppade Sverige pĂ„ samma tĂ„g. I Finland och Norge finns det nationella motsvarigheter till Svenska Spel som har monopol pĂ„ spel. Det gör att invĂ„nare i dessa lĂ€nder spelar under licens frĂ„n Malta, Curacao och Cypern istĂ€llet. HĂ€r kan du till exempel se en lista över bookmakare i Norge.

DÀrmed pÄminner upplÀgget vÀldigt mycket om det som rÄdde i Sverige innan svensk licens frÄn Spelinspektionen trÀdde i kraft.

Bra mobila förutsÀttningar hos nordiska spelbolag

De nordiska spelbolagen har en tung roll inom branschen. Bland annat Àr de mobila förutsÀttningarna att kunna lÀgga bets perfekta. Vi hittar till exempel det svenska spelbolaget LeoVegas som i över tio Ärs tid tagit emot priser pÄ de mest ÄtrÄvÀrda galorna i branschen för sin mobila plattform. De Àr lÄngt ifrÄn ensamma med betting i mobilen men Àr definitivt med i vÀrldstoppen bland de spelbolag med bÀst mobila möjligheter inom vadslagningens vÀrld.

Mobilt BankID ger en smidigare upplevelse

I Sverige och delar av Norden har mobilt BankID förÀndrat upplevelsen i grunden. Numera kan spelare registrera sig, verifiera sin identitet och ta ut pengar med BankID. Detta Àr unikt för nordiska spelbolag med undantag för ett fÄtal andra lÀnder. DÀrmed fÄr de nordiska spelarna betydligt smidigare processer kring nÀmnda Àmnen.

I princip alla spelbolag med nordiska Ă€gare erbjuder spelare att registrera sig och begĂ€ra uttag med mobilt BankID. Tack vare detta kan dina vinster komma in pĂ„ nĂ„gra minuter till ditt bankkonto genom digitala betaltjĂ€nster som Swish och Trustly. Denna smidighet kring registrering och uttag finns ofta inte hos utomnordiska spelbolag. DĂ€r kan spelare behöva vĂ€nta i dagar – ibland veckor – pĂ„ att fĂ„ ut sina vinster.

BML-koncernen har en viktig roll

Det finns flera svenska koncerner inom sports betting och spel pĂ„ nĂ€tet dĂ€r BML Group Ă€r en av de ledande företagen. De ligger bakom spelbolag som Betsson och Betsafe, samtidigt som de ocksĂ„ förvĂ€rvat Nordicbet. Betsson Ă€r det stora flaggskeppet och spelsidan har etablerat sig över hela vĂ€rlden, inte bara i Norden. Spelbolaget gör mycket för svensk idrott dĂ„ man bland annat Ă€r huvudsponsor för SHL, den högsta ligan inom svensk ishockey. Även de andra spelsidorna som Nordicbet och Betsafe Ă€r populĂ€ra i Sverige och framförallt Nordicbet fokuserar mycket pĂ„ sporter i Norden. Bland annat har spelare kunnat spela pĂ„ de lĂ€gre divisionerna inom svensk fotboll, nĂ„got som blivit populĂ€rt.

Kindred Group med Unibet i spetsen

Unibet kanske Àr det kÀndaste spelbolaget i Norden och deras rÀckvidd strÀcker sig lÄngt utanför de nordiska grÀnserna. Inom koncernen Kindred Group hittas ocksÄ Maria Bingo, Storspelare och flertalet andra spelsidor. Det rÄder dock inga tvivel om att Unibet Àr det största spelbolaget av alternativen. NÀr Betsson Àr sponsor för den inhemska svenska ishockeyn har Unibet samma roll inom svensk fotboll. Sedan 2020 Àr de huvudsponsor för Allsvenskan och bidrar dÀrmed till att de svenska fotbollsklubbarna fÄr mer pengar Àn tidigare.

Bra kundtjÀnst och seriösa sidor

Spelbolagen i Norden har vÀldigt gott rykte pÄ grund av flera anledningar. Som nÀmnt Àr de mobila förutsÀttningarna perfekta och med BankID fÄr nordiska spelare en sÄvÀl smidigare upplevelse som blixtsnabba uttag. Det finns ocksÄ ytterligare faktorer som gjort att Norden fÄtt en ledande roll.

KundtjÀnsten Àr en viktig del och dÀr ligger de nordiska lÀnderna i framkant. De har en seriös utbildning med alla medarbetare och erbjuder kundservice pÄ de lokala nordiska sprÄken. En svensk spelare kan dÀrför prata med svensk support medan en norrman fÄr hjÀlp pÄ norska. DÀrmed gÄr det alltid att kommunicera pÄ sitt hemsprÄk hos nordiska spelbolag, samtidigt som det ocksÄ finns engelsksprÄkig kundtjÀnst för de internationella spelarna.

Betyg

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Speltipsar.se » BÀsta spelbolagen i Norden

Speltipsar.se Ă€r en oberoende jĂ€mförelsesajt för spelbolag som tillhandahĂ„ller odds och betting. Tredje part kan Ă€ndra eller avbryta bonusar/erbjudanden och Speltipsar kan ej hĂ„llas ansvariga för felaktig information. Erbjudanden Ă€r endast tillgĂ€ngligt för personer över 18 Ă„r som Ă€r bosatta i Sverige. Var vĂ€nlig lĂ€s regler och villkor hos respektive spelbolag innan du registrerar dig eller tackar ja till en bonus. Spela ansvarsfullt.