Dota 2 betting

Dota 2 Àr ett spel som det tar ett tag att fÄ grepp om helt. Oavsett om ambitionen Àr att spela det sjÀlv eller betta. MÄnga spelbara karaktÀrer och spelfunktioner gör det till ett djupt spel som belönar den uppmÀrksamme. 

HĂ€r hittar du info om:

  • Hur Dota 2 spelas
  • GrundlĂ€ggande tips att bĂ€ra med dig om du vill betta pĂ„ Dota 2
  1. Speltips
  2.  » Dota 2 Betting
Dota 2 Betting

Dota2 Bettingsidor

PÄ den hÀr sidan hittar du information om hur du kommer igÄng med betting pÄ Dota 2 Betting.
Skapa ett konto hos en bettingsida som erbjuder odds pÄ Dota. Du hittar nÄgra rekommendationer pÄ denna sida.

leovegas odds!

Betta pĂ„ eSport pĂ„ Comeon – Sveriges största bettingportal 2020!

Betta pÄ spel som Dota, CSGO och LoL!
no account bet odds

Älskar du ocksĂ„ eSport? DĂ„ Ă€r Hajper nĂ„got för dig. Spela snabbt och enkelt!

Skattefria vinster, registrering med BankID!
comeon odds

LeoVegas satsning Pixel.bet har det största esport-betting utbudet som finns!

Snabb spelmotor, livespel pÄ Dota!

Om Dota 2

Dota stĂ„r för ”Defense of the Ancient” och Ă€r pĂ„ mĂ„nga sĂ€tt en sammansmĂ€ltning av tvĂ„ av de senaste decenniernas mest framgĂ„ngsrika dataspel: Starcraft och Warcraft III. Dota 2, och första Dota, lĂ„nar mycket frĂ„n de tvĂ„ klassiska spelen. Som hur du kontrollerar dina karaktĂ€rer, vilken typ av skada de kan Ă„samka varandra och mycket annat.

En match bestĂ„r av att tvĂ„ lag, med fem spelare i varje, tĂ€vlar om vem som först lyckas förstöra motstĂ„ndarlagets bas. SjĂ€lvklart mĂ„ste bĂ„da lag samtidigt försvara sina egna baser. Varje spelare kontrollerar en karaktĂ€r, ”hjĂ€ltar”, i en match deltar alltsĂ„ totalt 10 hjĂ€ltar. Varje hjĂ€lte har olika styrkor och svagheter. Vissa Ă€r bra pĂ„ att slĂ„ss, andra kan bĂ€ra mycket, vissa kan hela medspelare o.s.v. Det Ă€r i avvĂ€gningen mellan olika hjĂ€ltars styrkor och svagheter mycket av komplexiteten i Dota 2 finns. Vi Ă„terkommer till det i avsnittet om strategier och tips nedan.

Dota 2 strategier och tips

För att bli en sant professionell spelare krÀvs det stor dedikation och kunnighet i Dota 2s intrikata spelsystem. Ofta kan smÄsaker och knep spela en avgörande roll för hur matcherna slutar. Det krÀvs nÀstan lika stor dedikation för att bli bra pÄ att betta pÄ Dota 2. Komplexiteten i spelet vÀnds till din fördel nÀr du fÄtt koll pÄ detaljerna.

Dota 2 handlar mycket om intrikata detaljer vilket gör det vĂ€ldigt svĂ„rt att förutsĂ€ga. Varje vecka spelas nya matcher, och Ă€ven om det ofta finns klara favoriter kan vad som helst hĂ€nda nĂ€r spelet vĂ€l satt igĂ„ng. Det Ă€r en stor anledning till varför det Ă€r svĂ„rt att hitta bra bettingtips för Dota 2. Vi ska Ă„terkomma till ett annat skĂ€l senare. Intuitionen som krĂ€vs för att lĂ€gga bra betts fĂ„r du med erfarenhet, av att titta pĂ„ matcher – Ă€ven av att spela Dota sjĂ€lv om du fĂ„r möjlighet till det. Det finns dock nĂ„gra bra faktorer att ha i bakhuvudet redan frĂ„n början.

Teamwork Àr A och O Dota 2

Det allra viktigaste att hÄlla koll pÄ Àr det som skiljer proffsen frÄn amatörerna: teamwork. I Dota 2 kan man ganska snabbt se att hur vÀl ett lags spelare samarbetar utgör den ohotat största skillnaden mellan vinst och förlust.

  • I princip alla topplag i Dota 2 Ă€r duktiga pĂ„ lagarbete. NĂ€r tillfĂ€lle ges titta pĂ„ matcher med topplag som t.ex. Virtus Pro, Team Liquid eller Vici Gaming.

Analysera laguppstÀllningarna

Förarbetet för att lĂ€gga en bra satsning pĂ„ Dota 2 startar innan sjĂ€lva matchen börjat, i ”draften”. Draften Ă€r nĂ€r spelarna vĂ€ljer vilka hjĂ€ltar som ska vara med i respektive lags startuppstĂ€llning. Hur lagen vĂ€ljer att komponera laguppstĂ€llningarna kan skifta vilket lag som har överlĂ€get ordentligt.

  • I och med draftens betydelse bör du ta för vana att lĂ€gga dina bett pĂ„ Dota 2 i realtid, i samband med matchen. Du lĂ€gger ditt bett nĂ€r draften Ă€r över, matchen ska starta, och du har analyserat laguppstĂ€llningen. Men hur analyserar du laguppstĂ€llningen?

LÀr dig hur hjÀltarna fungerar

Alla spelbara karaktÀrer i Dota 2, d.v.s. hjÀltarna, har som bekant olika egenskaper. Egenskaper som pÄ olika sÀtt kontrar andra hjÀltars egenskaper. I grund och botten fungerar det precis som sten, sax och pÄse. HÀr finns nyckeln till att fÄ Ätminstone nÄgra indikationer pÄ hur en match kommer att gÄ.

  • Ta karaktĂ€ren Pudge som exempel, han Ă€r en av de populĂ€raste hjĂ€ltarna. Hans mest framstĂ„ende egenskap kallas för ”meat hook”, en typ av attack som Ă„samkar stor skada. Det Ă€r helt enkelt en offensivt kraftfull karaktĂ€r. För att kontra bör det andra laget ha Ă„tminstone en hjĂ€lte som Ă€r duktig defensivt mot Pudge (t.ex. Viper).

HĂ„ll koll pĂ„ ”metaspelet”

Det hĂ€r tipset gĂ€ller för alla esporter och Ă€r en faktor som egentligen krĂ€ver en helt egen artikel. Vad menas med metaspelet? Man kan uttrycka det som att metaspelet syftar pĂ„ strategiska och taktiska trender. Meta-dimensionen drivs delvis av spelarna sjĂ€lva samt av hur spelet patchas och uppdateras av spelutvecklaren. Olika hjĂ€ltar Ă€r till exempel olika populĂ€ra vid olika tidpunkter beroende pĂ„ en mĂ€ngd olika faktorer. En stor faktor Ă€r till exempel om ett lag vinner en stor turnering med en viss uppstĂ€llning hjĂ€ltar, sĂ€rskilt om deras taktik Ă€r okonventionell eller nyskapande. Det kommer i sin tur pĂ„verka hur andra lag formulerar sina strategier. Det i samverkan med hur spelutvecklaren förĂ€ndrar balansen i spelet över tid förĂ€ndrar det optimala sĂ€ttet att spela och vinna i Dota 2.‹

  • Lag som spelar pĂ„ sĂ€tt som Ă€r förĂ„ldrade har förstĂ„s ganska liten chans att vinna. Det gör att det Ă€r helt avgörande att hĂ„lla koll pĂ„ vilka trender som rĂ„der för tillfĂ€llet i Dota 2.