Chatta med oss 0101821513 mail

Betting på badminton

Publicerad:

Skrivet av:Fredrik Eliasson

Verifierat av

Jonas W

Badminton är ingen stor sport i Sverige. Inom betting har dock fler och fler börjat få upp ögonen för sporten. Mycket beror på att den är rolig att titta på och inte sällan är oddsen bättre än på bland annat tennis. Storstjärnorna i badminton kommer nästan uteslutande från Asien och Europa. Under senare år har länder som Kina och Danmark ofta visat var skåpet ska stå. Här kommer en närmare titt på hur du lyckas om du vill betta på badminton.

Betting på badminton
Betting på badminton 2021

Regler att känna till inom badminton

I det stora hela påminner badminton om tennis. Du behöver inte oroa dig för att det ska bli oavgjort, utan varje match har en vinnare. En av de största skillnaderna är att varje set spelas först till 21 poäng. Skulle det stå 20-20, spelar man tills en av spelarna vinner med två bollar, till exempel 24-22. Ytterligare en skillnad är att serven inte är samma enorma vapen som i tennis. Badmintonbollen måste slås under servarens midja och sedan träffa inom en serveruta. Matcher spelas i bäst av 3 set. Singelspel är vanligast, men dubbelspel förekommer också. I dubbel används något större spelplan. Linjerna är tydligt markerade på golvet och de yttre sidolinjerna gäller för dubbel.

Vilka är de största badmintonturneringarna?

Likt inom tennis används ett system med rankingpoäng. Badminton World Federation (BWF) sanktionerar en rad olika turneringar världen över. Allra störst är världsmästerskap och den olympiska badmintonturneringen. Badminton har varit en del av sommar-OS sedan 1992. Även om sporten utövas i 160 nationer, är pengarna och intresset alla störst i Asien. Där finns en stor likhet med bordtennis. För att bli en bra spelare krävs massvis av talang, träning och snabbhet. Turneringarna spelas som singel, dubbel och ibland mixed dubbel. I mixed ingår en herrspelare och en damspelare ingår i varje lag. Du kan betta på alla de stora badmintonturneringarna, men störst är bettingen under VM och OS.

Hur du lyckas med betting på badminton

Allra vanligast är att spela på vinnare. Är du duktig på att betta på tennis, kommer du upptäcka att dina kunskaper även fungerar inom badminton. Mycket handlar om att titta på spelarens ranking och hur det gått i tidigare möten mellan spelare eller lag. En stor utmaning är att hålla koll på alla namn, eftersom i början är det lätt att blanda ihop badmintonspelare. Ju mer erfarenhet du bygger upp, desto bättre lär din betting fungera. När du är mer bekväm med sporten kan du börja lägga mer avancerade spel. Ett tips är att lägga handikapp-spel. De är utmärkta när du vill bättra på oddsen i en match där en högt rankad spelare möter en lågt rankad spelare.

Något som även är viktigt är vilken bettingsida du spelar på. Här finns flera alternativ på vår sida om just detta.

Sammanfattning om betting på badminton

Badminton är ingen stor sport i Sverige, men en stor sport internationellt.Set spelas till 21 poäng. I övrigt påminner reglerna om tennis. .OS och VM är de största badmintonturneringarna. .Att spela på matchvinnare är vanligast. .Använd spelarranking och statistik från inbördes möten för dina analyser.