Chatta med oss 0101821513 mail

Speltips, Sport

Spela system – Så funkar det

Publicerad:

Skrivet av:Fredrik Eliasson

Verifierat av

Jonas W

När du lägger ett spel på oddset har du kanske sett möjligheten att lägga ett systemspel. Många är medvetna om det men inte helt säkra på hur det fungerar. I denna guide reder vi ut begreppen. Systemspel ska inte förväxlas med multipla bets vilket också är vanligt hos många spelsajter. De flesta spelbolag tillåter att du satsar på upp till åtta utfall på en och samma spelkupong. Det är enkelt förklarat ett sätt att gardera och säkra upp.

Spela system
Spela system 2021

Hur fungerar systemspel

Fördelen med att betta med system är att du kan vinna pengar även om du inte får in alla spel på din kupong. Låt oss ge ett exempel: Du har en bong med tre matcher. Du kan då lägga ett spel på tre singlar och tre dubblar. Du kan även lägga ett spel på en trippel. Detta innebär att du har lagt sju spel på en och samma kupong. Givetvis kostar detta lite mer än att bara spela på en trippel men du har större möjligheter att få in några av dina spel.

Låt oss nu säga att två av dina tre lag vinner. Då har du fått in två singlar och en dubbel. Alltså kommer du att få utdelning för dessa två. Summan du har möjlighet att vinna ser du alltid när du lämnar in spelkupongen. System är en populär form av betting som du hittar på bland annat Bet365 och LeoVegas. Det som vi beskrivet ovan är den klassiska formen av systemspel, det finns även spelbolag som har egna varianter. Hur de fungerar framgår alltid på spelsajtens hemsida. Det kan också vara värt att veta att de flesta bettingsajter inte tillåter systemspel vid omsättning.

Trixie, Patent, Yankee och Lucky 15

Vill du fördjupa dig ytterligare i systemspel finns det flera lite mer avancerade spel du kan lägga. Ett av dessa kallas för Trixie och där måste du satsa på tre olika händelser. Om du har en kupong med tre satsningar bettar du på tre dubblar och en trippel. Minst två av dessa måste gå in för att du ska gå med vinst. Nästa alternativ är Patent där du också satsar på tre händelser. Här satsar du på tre singlar, tre dubblar och en trippel. För att gå med vinst måste minst en av matcherna vara rätt.

Nästa spelsystem i raden är Yankee och här behöver du ha fyra händelser på din spelkupong. Du lägger då elva satsningar som ser ut på följande vis; sex dubblar, fyra tripplar och en fyrling. Lucky 15 är ett annat spelsystem som inte helt oväntat består av 15 olika satsningar. Här måste du också plocka ut fyra olika händelser. Din kupong består då av fyra singlar, sex dubblar och fyra tripplar. Dessutom gör du en ackumulatorsatsning där alla matcher på kupongen måste gå in. Det finns system ända upp till Goliath med 247 olika satsningar.

Sammanfattning om att spela system

  • Öka dina vinstchanser tack vare fler utgångslägen.
  • Vissa spelbolag har egna varianter
  • Flera olika spelsystem som till exempel Trixie och Patent

Glöm inte att välja sidor med bra odds vid systemspel