Chatta med oss 0101821513 mail

Hur du blir bättre på att analysera odds

Uppdaterat:3 AUG. 2021

Att vara duktig på att analysera odds är något du har nytta av i alla former av betting. Du har kanske hört klyschor som “den som vet mest vinner mest” och det ligger nära sanningen. Vill du vinna på betting över tid, måste du hitta ett sätt att spela till odds som är bättre än den verkliga sannolikheten. Med det menas att du till exempel spelar till 3 gånger pengarna på en match som är i det närmaste 50/50. Här kommer en genomgång om hur du ska resonera.

Hur du blir bättre på att analysera odds
Hur du blir bättre på att analysera odds 2021

Vad är de verkliga vinstchanserna?

Låt oss säga att två boxare ska mötas i en match. Oddsen kan peka på att storfavoriten har ett tydligt övertag mot utmanaren. Skulle de gå 10 matcher, skulle favoriten vinna 8 gånger och utmanaren bara 2 gånger. Anser du att utmanaren kanske skulle vinna 3 eller 4 gånger om de gick 10 matcher, ja då kanske det kan vara värt att spela på utmanaren. Ett liknande resonemang kan föras på andra sporter. Du måste hitta en skillnad mellan de odds som spelbolaget erbjuder och de odds som din egna analys tyder på.
En naturlig fråga är i så fall hur du gör för att komma fram till dina egna odds. Det är klurigt och kräver mycket kunskap. Här är några saker du kan fokusera på:

  • Hur dagsformen ser ut. Finns tecken på en formsvacka?
  • Har spelschemat varit tufft? Trötthet är en faktor i både individuell sport och i lagsport.
  • Råder dålig stämning? Bråk mellan lagmedlemmar eller med tränare brukar inverka negativt på prestationen.
  • Finns några skador? Att en spelare inte dyker upp på en träning är ett dåligt tecken.

När du väger samman all information kan du komma fram till andra odds än spelbolaget. Tveka inte att lägga ett spel om oddsen talar kraftigt till din fördel. Känner du osäkerhet kring din egna analys kan du välja att hålla nere insatserna. Är du däremot stensäker på din analys kan du istället betta med något högre insatser.

Erfarenhet förbättrar analyser

Inget blir expert över en natt och detsamma gäller för dig som analyserar odds. Ett tips är att göra uppföljningar. Med regelbundna uppföljningar märker du när din analys var korrekt och när den var felaktig. Har du rätt mer ofta än du har fel, så har du också potential att bli en vinnare på lång sikt. Erfarenhet är viktigt för betting och du kommer säkert märka att du blir mer och mer träffsäker för varje månad som går. Till sist kanske dina analyser till och med överträffar andra bettingexperter på nätet.

Sammanfattning om att bli bättre på oddsanalyser

  • Att analysera odds är värdefullt i alla former av betting.
  • Jämför de odds som ges av spelbolaget med de odds som din analys visar på
  • Faktorer att titta på kan vara dagsform, spelschema och skador.
  • Ju mer erfarenhet du bygger upp, desto mer träffsäkra blir dina analyser.