Chatta med oss 0101821513 mail

Speltips, Sport

Så utnyttjar du cash-out till din fördel

Publicerad:

Skrivet av:Fredrik Eliasson

Verifierat av

Jonas W

Cash-out är ett sätt för dig att maximera ditt spel samtidigt som du kan minimera dina förluster. Denna funktion kan förekomma inom de flesta sporter och det är spelbolagen som bestämmer vilka matcher de erbjuder cash-out på. En enkel förklaring av hur det fungerar är att du kan ta ut en del av din vinst eller få tillbaka en del av din insats redan innan matchen är slut. Det gör ditt spel lite säkrare.

cash-out till din fördel
Cashout till din fördel 2021

Avsluta spelet om du ser ut att förlora

Cash out, eller “stäng spel” som det heter på svenska, är en relativt ny funktion som har blivit mycket uppskattad eftersom den minskar risken för förlust. Låt säga att du satsat 100 kronor på vinst för hemmalaget i fotboll till oddset 1,50. Matchen går relativt bra för hemmalaget och de leder en bit in i andra halvlek. Det ser ut som en klar vinst, men deras toppspelare börjar se trött ut. Du känner att du inte litar på att de ror hem matchen. Då kan du stänga spelet och få tillbaka din insats och lite till.

Om matchen i stället utvecklar sig så att bortalaget tar ledningen en bit in i matchen, då ser det ut som om du kommer att förlora din insats. Du kan då välja att vänta och hoppas att ditt hemmalag vänder matchen till din fördel, men om det inte verkar troligt kan du stänga ditt spel. Det som händer då är att du får tillbaks en del av din insats. Inte hela insatsen, men en del som bettingsajten anser vara skälig. För din del innebär detta att du inte blir av med hela din insats, utan du minimerar helt enkelt din förlust.

Automatisk cash out och andra varianter

Alla spelbolag erbjuder inte cash out, men flesta största sajterna och även ett flertal nya sajter gör det. Det är även så att cash out-funktionen inte alltid gäller alla spel, så kontrollera detta innan du börjar spela. Titta efter sajtens logga eller märke för cash out för att ta reda på vart denna funktion är tillgänglig. Det finns även några trevliga varianter av cash out hos vissa sajter, till exempel automatisk cash out. Detta betyder att du bestämmer dig i förväg hur mycket du kan nöja dig med om du inte vill fullfölja spelet till matchens slut.

Då stänger bettingsajten ner ditt spel automatiskt om ditt spel kommer upp i det värde du bestämt i förväg. I vissa fall går det även att stänga en del av din bet så att du tar cash out på exempelvis halva din insats och fullföljer spelet med resten av insatsen. Du kan se denna funktion som en slags försäkring mot alltför stora förluster. Ha dock i åtanke att bettingsajten kan stänga av cash out-funktionen mitt under ett spel. Det inträffar om oddsen svänger för mycket eller av andra orsaker, men självklart kommer du att meddelas om detta i förväg.

cash out på casino 2020

Sammanfattning av cash-out

  • Cash out betyder att du avslutar ditt spel innan matchen är slut
  • Stänger du spelet när du riskerar att förlora får du tillbaka en del av insatsen
  • Stänger du spelet när du ser ut att vinna ditt bet får du tillbaks mindre än vad du skulle ha vunnit, dock mer än din insats