Chatta med oss 0101821513 mail
Uppdaterat:3 AUG. 2021

Det är inte ovanligt att stöta på ett biljardbord och biljard kan vara mycket roligt att spela med vännerna. Snooker är en variant av biljard som något överraskande uppfanns 1875 i Indien . De som kan sin historia vet dock att britterna var mycket engagerade i Indien under den här tiden och mycket riktigt var det en brittisk överste som skapade spelet. Hur länge kan en spelare fortsätta att sänka de röda bollarna? Kan spelaren se till att den vita köbollen hamnar i ett extremt besvärligt läge för motståndaren? Snooker är fullt av kluriga situationer och passar utmärkt för betting.

Betting på snooker
Betting på snooker 2021

Snooker handlar om Storbritannien

När snooker började tv-sändas på 1970-talet började intresset växa i snabb takt i Storbritannien. Något årtioende senare var det en av de största och mest populära tv-sporterna. Samma utveckling skedde inte i andra länder och mycket beror nog på att snooker endast fick utrymme i media i Storbritannien. Det var egentligen först när Eurosport började tv-sända snooker som även övriga Europa fick upp ögonen på allvar. Matcher spelas mellan två deltagare och reglerna är förhållandevis enkla. Det räcker att titta på ett par matcher för att få en bra förståelse för sporten.

Den korta historiska tillbakablicken förklarar varför så mycket handlar om Storbritannien. De har de största och mest prestigefyllda turneringarna. Främst brukar man lyfta fram The Snooker World Championship, The Masters (där 16 av de högst rankade spelarna möts) och UK Championship. Utöver det finns en rad mindre turneringar. Dessa tre kallas dock The Triple Crown och att vinna alla tre under samma säsong är alla spelares stora dröm. Snooker betting är också överlägset störst i England, Skottland och övriga Storbritannien.

Vad du kan betta på inom snooker

För riktigt bra odds är ett hett tips att spela på turneringsvinnare redan innan säsongen startat, till exempel vem som vinner VM. I övrigt kan du givetvis spela på vem som vinner varje enskild match, vem som vinner frame 1, frame 2 osv. Du kan också spela på hur många frames det blir. Utbudet varierar dock beroende på spelbolag och för just snooker betting går det inte att hymla om att spelbolag i Storbritannien har det absolut bästa spelutbudet. Det är inte troligt att snooker någonsin blir lika stort i Sverige, men vill du krydda till din sportsbetting kan du åtminstone ge snooker chansen.

Likt andra individuella sporter lönar det sig att lära sig om de stora stjärnorna. The Snooker World Championship och Masters kan i princip bara vinnas av ett fåtal spelare varje säsong och den som följer snooker närmare kommer snart vara välbekant med samtliga av dessa. Inte sällan har de lätt eller svårt för olika motståndare. Ju mer kunskap du bygger upp, desto lättare blir det att hitta spelvärda odds för snooker betting.

Ett nybörjartips är att följa tv-sändningarna  på Eurosport eller via spelbolagens livestreaming. Ganska snart kommer du ha en bra bild över hur sporten fungerar och de utmaningar som spelarna ställs inför. Vad som brukar känneteckna de allra bästa inom snooker är deras enorma koncentrationsförmåga. Att hålla nere antalet misstag är ofta hemligheten för att bli framgångsrik och ge sig själv chansen att vinna de stora snookerturneringarna.