Betta pÄ skidsport

I lÀnder som Sverige och Norge Àr skidsport enormt stort. Genom Ären har vi tagit massvis av VM- och OS-guld i olika skidsporter och de mest framgÄngsrika utövarna hör till vÄra mest folkkÀra idrottare genom alla tider. DÀrför Àr det ingen överraskning att svenskar gillar att betta pÄ skidsport. HÀr kommer nÄgra tips som hjÀlper dig att lyckas med bettingen.

  1. Speltips
  2.  » 
  3. Betting
  4.  » Betta pĂ„ skidsport
Betta pÄ skidsport

Vilka Àr de stora skidsporterna?

Med skidsporter menas sporter som utövas med skidor eller brÀdor pÄ fötterna. DÀr ingÄr lÀngdskidor, skidskytte och alpin skidÄkning, men Àven bland annat backhoppning, snowboard och freestyle. Det gÀller ocksÄ att hÄlla koll pÄ att skidsporter ofta har ett flertal underliggande grenar som man tÀvlar i. Bara för att ta alpint som exempel sÄ tÀvlar man i slalom, storslalom, parallellstorslalom, super-G, störtlopp och alpin kombination.

Vad du kan betta pÄ inom skidsport

Du kan betta pÄ i princip allt, förutsatt att du vÀljer rÀtt spelbolag. Problemet med sporterna Àr de krÀver snö. DÀrför Àr det vintersÀsongen som gÀller för den som vill kunna betta pÄ skidsport i vÀrldsklass. Under den vanliga sÀsongen kan du betta pÄ vÀrldscupen, till exempel vÀrldscupen i lÀngdskidor. Med jÀmna mellanrum arrangeras ocksÄ VM, men det sker oftast inte varje Är, utan vartannat Är. Vinter-OS arrangeras vart fjÀrde Är och dÀr ingÄr givetvis de stora skidsporterna.

Saker att tÀnka pÄ nÀr du bettar pÄ skidsport

Likt för andra former av betting mÄste du ha koll pÄ vilka regler som gÀller. Det hjÀlper om du tycker om att titta pÄ sporten och har koll pÄ de stora stjÀrnorna och deras dagsform. LÀngdÄkning över lÄnga distanser Àr ganska förutsÀgbart. DÀr vinnar nÀstan alltid de bÀsta Äkarna. PÄ kortare distanser som sprint Àr bettingen lite mer riskfylld, men ibland Àr oddsen ocksÄ bÀttre. Det beror pÄ att fler konkurrerar om slutsegern och risken för ett skidÄkare faller Àr ganska stor.

Skidskytte Ă€r vĂ€ldigt speciellt. Mycket avgörs pĂ„ skjutvallen och det kan löna sig att spela pĂ„ en duktig skytt, sĂ€rskilt nĂ€r vĂ€derförhĂ„llandena Ă€r svĂ„ra. Är det fint vĂ€der och ingen vind, dĂ„ brukar det vara bĂ€st att satsa pĂ„ Ă„kare med mycket fart under skidorna. För bĂ„de lĂ€ngdĂ„kning och skidskytte Ă€r vallningen av skidorna viktig. Ibland vallar en skidnation bort sig. Ägnar du dig Ă„t betting pĂ„ skidsport kan du se om en tidigt startande svensk, norrman etc har bra eller dĂ„liga skidor, sedan kanske anpassa din betting pĂ„ den aktuella skidsporten.

För utförsÄkning handlar det om hundradelar snarare Àn sekunder. Dessutom tÀvlar man i tvÄ Äk i bÄde slalom och storslalom. Om ett spel ska gÀlla brukar det krÀvas att Äkaren genomför bÄda Äken. Det kan ocksÄ vara en fördel att starta tidigt om det Àr varmt. Delar av banan kan bli uppkörda och vÀldigt svÄra att hantera för den som startar sent. Det Àr nÄgot att tÀnka pÄ nÀr du ska betta pÄ alpin skidsport. I andra Äket startar man dessutom i omvÀnd ordning, dvs den som Àr i ledningen efter första Äket startar sist.

Framför allt under VM och OS kommer ocksĂ„ nerverna in i bilden i alla skidsporter. De stora mĂ€sterskapen Ă€r de överlĂ€gset viktigaste tĂ€vlingarna och mĂ„nga har lagt upp hela sĂ€songen bara för att vara i toppform till ett mĂ€sterskap. Det Ă€r inte ovanligt att den som Ă€r i ledningen börjar kĂ€nna stor press. I skidskytte hĂ€nder det hela tiden att Ă„kare ”skjuter bort sig” i sista skyttet. I lĂ€ngdĂ„kning