Betta pÄ skidsport

I lĂ€nder som Sverige och Norge Ă€r skidsport enormt stort. Genom Ă„ren har vi tagit massvis av VM- och OS-guld i olika skidsporter och de mest framgĂ„ngsrika utövarna hör till vĂ„ra mest folkkĂ€ra idrottare genom alla tider. DĂ€rför Ă€r det ingen överraskning att svenskar gillar att betta pĂ„ skidsport. HĂ€r kommer nĂ„gra tips som hjĂ€lper dig att lyckas med bettingen.

Betta pÄ skidsport

Vilka Àr de stora skidsporterna?

Med skidsporter menas sporter som utövas med skidor eller brÀdor pÄ fötterna. DÀr ingÄr lÀngdskidor, skidskytte och alpin skidÄkning, men Àven bland annat backhoppning, snowboard och freestyle. Det gÀller ocksÄ att hÄlla koll pÄ att skidsporter ofta har ett flertal underliggande grenar som man tÀvlar i. Bara för att ta alpint som exempel sÄ tÀvlar man i slalom, storslalom, parallellstorslalom, super-G, störtlopp och alpin kombination.

Vad du kan betta pÄ inom skidsport

Du kan betta pÄ i princip allt, förutsatt att du vÀljer rÀtt spelbolag. Problemet med sporterna Àr de krÀver snö. DÀrför Àr det vintersÀsongen som gÀller för den som vill kunna betta pÄ skidsport i vÀrldsklass. Under den vanliga sÀsongen kan du betta pÄ vÀrldscupen, till exempel vÀrldscupen i lÀngdskidor. Med jÀmna mellanrum arrangeras ocksÄ VM, men det sker oftast inte varje Är, utan vartannat Är. Vinter-OS arrangeras vart fjÀrde Är och dÀr ingÄr givetvis de stora skidsporterna.

Saker att tÀnka pÄ nÀr du bettar pÄ skidsport

Likt för andra former av betting mÄste du ha koll pÄ vilka regler som gÀller. Det hjÀlper om du tycker om att titta pÄ sporten och har koll pÄ de stora stjÀrnorna och deras dagsform. LÀngdÄkning över lÄnga distanser Àr ganska förutsÀgbart. DÀr vinnar nÀstan alltid de bÀsta Äkarna. PÄ kortare distanser som sprint Àr bettingen lite mer riskfylld, men ibland Àr oddsen ocksÄ bÀttre. Det beror pÄ att fler konkurrerar om slutsegern och risken för ett skidÄkare faller Àr ganska stor.

Skidskytte Ă€r vĂ€ldigt speciellt. Mycket avgörs pĂ„ skjutvallen och det kan löna sig att spela pĂ„ en duktig skytt, sĂ€rskilt nĂ€r vĂ€derförhĂ„llandena Ă€r svĂ„ra. Är det fint vĂ€der och ingen vind, dĂ„ brukar det vara bĂ€st att satsa pĂ„ Ă„kare med mycket fart under skidorna. För bĂ„de lĂ€ngdĂ„kning och skidskytte Ă€r vallningen av skidorna viktig. Ibland vallar en skidnation bort sig. Ägnar du dig Ă„t betting pĂ„ skidsport kan du se om en tidigt startande svensk, norrman etc har bra eller dĂ„liga skidor, sedan kanske anpassa din betting pĂ„ den aktuella skidsporten.

För utförsĂ„kning handlar det om hundradelar snarare Ă€n sekunder. Dessutom tĂ€vlar man i tvĂ„ Ă„k i bĂ„de slalom och storslalom. Om ett spel ska gĂ€lla brukar det krĂ€vas att Ă„karen genomför bĂ„da Ă„ken. Det kan ocksĂ„ vara en fördel att starta tidigt om det Ă€r varmt. Delar av banan kan bli uppkörda och vĂ€ldigt svĂ„ra att hantera för den som startar sent. Det Ă€r nĂ„got att tĂ€nka pĂ„ nĂ€r du ska betta pĂ„ alpin skidsport. I andra Ă„ket startar man dessutom i omvĂ€nd ordning, dvs den som Ă€r i ledningen efter första Ă„ket startar sist.

Framför allt under VM och OS kommer ocksĂ„ nerverna in i bilden i alla skidsporter. De stora mĂ€sterskapen Ă€r de överlĂ€gset viktigaste tĂ€vlingarna och mĂ„nga har lagt upp hela sĂ€songen bara för att vara i toppform till ett mĂ€sterskap. Det Ă€r inte ovanligt att den som Ă€r i ledningen börjar kĂ€nna stor press. I skidskytte hĂ€nder det hela tiden att Ă„kare ”skjuter bort sig” i sista skyttet. I lĂ€ngdĂ„kning

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Speltipsar.se » Betta pÄ skidsport