Chatta med oss 0101821513 mail

Betting, Sport

Betta på MMA 2021

Publicerad:

Skrivet av:Fredrik Eliasson

Verifierat av

Jonas W

MMA eller Mixed Martial Arts har blivit allt populärare i Sverige under det senaste årtioendet. Mycket beror på den amerikanska organisationen UFC som gjort mycket för att öka intresset världen över. UFC-galor har till och med arrangerats i Stockholm och vi har haft svenska fighters som gått titelmatcher. Gillar du MMA får du inte missa chansen att prova på MMA-betting.

Betta på mma
Betta på MMA 2021

Hur MMA-betting fungerar

Vinnaren i MMA-matcher kan utses på flera olika sätt. Det mest spektakulära sättet som brukar få publiken att resa sig upp är en knockout (KO). Inom MMA skiljer man på knockout och teknisk knockout (TKO). Sker en KO är motståndaren antingen medvetslös eller kan inte fortsätta, medan en TKO inträffar när domaren eller den ansvariga läkaren väljer att avbryta matchen, eftersom de anser att motståndaren inte är kapabel att fortsätta.

Ytterligare ett sätt att avsluta en match är submission. Det är när ett lås eller någon form av strypning gör att motståndaren ger upp genom att klappa ut (tap out) eller säga till verbalt. Matcher kan också sluta med att ringhörnan kastar in handduken för att skydda sin egen fighter från att ta mer skada. Det är ovanligt, men inträffar emellanåt eftersom många MMA-fighters är så tuffa att de vägrar att ge upp på egen hand.

Inträffar ingen av de ovannämda situationerna så går matchen till domslut. Inom MMA brukar det finnas 3 ringdomare som följer matcher och ger vinnaren av varje rond 10 poäng, medan motståndaren får 9 eller färre. En match i tre ronder kan till exempel sluta med enhälligt domslut 30-27 om den något bättre fightern vann varje rond 10-9. I riktigt jämna matcher kan det hända att ringdomarna har olika slutsegrare, till exempel 29-28, 28-29 och 29-27 och det kallas delat domslut.

Sidor du kan betta på Mixed Martial Arts

Bettingsajter med oddsbonus:

 • No Account Bet
 • Hajper
 • Pixel.bet

Vad du kan betta på inom MMA

Här följer några av de vanligaste spelen:

 • Matchvinnare – Vilken fighter som vinner matchen
 • Om matchen går tiden ut – Ett spel på om matchen går till domslut eller ej. Matcher kan sluta i förtid pga av KO:s, TKO:s eller submissions.
 • Spel på rond – För vissa matcher kan du betta på vilken rond matchen avslutas i, till exempel om du har känslan att det sker en knockout redan i första ronden.

MMA-event som UFC-galor brukar ha många matcher i följd där det vanliga är att matcher går i 3 ronder medan viktiga matcher som titelmatcher istället går i 5 ronder. I UFC varar ronderna i 5 minuter.

Tips när du bettar på MMA

Likt i andra sporter där man tävlar man mot man, handlar mycket om att studera de som ska tävla och försöka avgöra vilken fighter som har störst fördel. Inom MMA är faktorer som ålder, längd, vikt och räckvidd viktiga. Vad du kan tänka på är att fysiska faktorer aldrig är någon garanti för vinst, men den som är större och starkare har givetvis en fördel i kampsport.

Något annat som är unikt med MMA är att fighters kan ha olika bakgrund. Någon kanske har en bakgrund som brottare medan en annan fighter kommer från karate eller thaiboxning. Den som har svart bälte i jiu-jitsu lär till exempel vara duktig på mattan och kanske avslutar sin motståndare med en submission, medan en specialist på boxning antagligen har farliga knockout-slag. När du bettar på MMA är det klokt att lära sig om olika fighters och vilka som är deras vassaste vapen. Erfarenhet är också otroligt viktigt inom MMA, så räkna inte bort en fighter bara för att de kommit upp i åren.

Sammanfattning om att betta på MMA

 • MMA (Mixed Martial Arts) har blivit allt större och UFC är den mest kända organisationen.
 • Matcher kan sluta i förtid pga en knockout, teknisk knockout eller submission.
 • Om en match går tiden ut, avgör domarna vem som vinner sett till hur de presterat i matchens ronder.
 • Du kan betta på slutsegrare eller till exempel på i vilken rond matchen tar slut.
 • Fysiska faktorer, vilken typ av kampsportare det handlar om och vad de har för erfarenhet är saker att ha koll på när du bettar på MMA-matcher.