Betta pÄ MMA 2020

MMA eller Mixed Martial Arts har blivit allt populÀrare i Sverige under det senaste Ärtioendet. Mycket beror pÄ den amerikanska organisationen UFC som gjort mycket för att öka intresset vÀrlden över. UFC-galor har till och med arrangerats i Stockholm och vi har haft svenska fighters som gÄtt titelmatcher. Gillar du MMA fÄr du inte missa chansen att prova pÄ MMA-betting.

Betta pÄ mma

Hur MMA-betting fungerar

Vinnaren i MMA-matcher kan utses pÄ flera olika sÀtt. Det mest spektakulÀra sÀttet som brukar fÄ publiken att resa sig upp Àr en knockout (KO). Inom MMA skiljer man pÄ knockout och teknisk knockout (TKO). Sker en KO Àr motstÄndaren antingen medvetslös eller kan inte fortsÀtta, medan en TKO intrÀffar nÀr domaren eller den ansvariga lÀkaren vÀljer att avbryta matchen, eftersom de anser att motstÄndaren inte Àr kapabel att fortsÀtta.

Ytterligare ett sÀtt att avsluta en match Àr submission. Det Àr nÀr ett lÄs eller nÄgon form av strypning gör att motstÄndaren ger upp genom att klappa ut (tap out) eller sÀga till verbalt. Matcher kan ocksÄ sluta med att ringhörnan kastar in handduken för att skydda sin egen fighter frÄn att ta mer skada. Det Àr ovanligt, men intrÀffar emellanÄt eftersom mÄnga MMA-fighters Àr sÄ tuffa att de vÀgrar att ge upp pÄ egen hand.

IntrÀffar ingen av de ovannÀmda situationerna sÄ gÄr matchen till domslut. Inom MMA brukar det finnas 3 ringdomare som följer matcher och ger vinnaren av varje rond 10 poÀng, medan motstÄndaren fÄr 9 eller fÀrre. En match i tre ronder kan till exempel sluta med enhÀlligt domslut 30-27 om den nÄgot bÀttre fightern vann varje rond 10-9. I riktigt jÀmna matcher kan det hÀnda att ringdomarna har olika slutsegrare, till exempel 29-28, 28-29 och 29-27 och det kallas delat domslut.

Sidor du kan betta pÄ Mixed Martial Arts

Bettingsajter med oddsbonus:

 • No Account Bet
 • Hajper
 • Pixel.bet

Vad du kan betta pÄ inom MMA

HÀr följer nÄgra av de vanligaste spelen:

 • Matchvinnare – Vilken fighter som vinner matchen
 • Om matchen gĂ„r tiden ut – Ett spel pĂ„ om matchen gĂ„r till domslut eller ej. Matcher kan sluta i förtid pga av KO:s, TKO:s eller submissions.
 • Spel pĂ„ rond – För vissa matcher kan du betta pĂ„ vilken rond matchen avslutas i, till exempel om du har kĂ€nslan att det sker en knockout redan i första ronden.

MMA-event som UFC-galor brukar ha mÄnga matcher i följd dÀr det vanliga Àr att matcher gÄr i 3 ronder medan viktiga matcher som titelmatcher istÀllet gÄr i 5 ronder. I UFC varar ronderna i 5 minuter.

Tips nÀr du bettar pÄ MMA

Likt i andra sporter dÀr man tÀvlar man mot man, handlar mycket om att studera de som ska tÀvla och försöka avgöra vilken fighter som har störst fördel. Inom MMA Àr faktorer som Älder, lÀngd, vikt och rÀckvidd viktiga. Vad du kan tÀnka pÄ Àr att fysiska faktorer aldrig Àr nÄgon garanti för vinst, men den som Àr större och starkare har givetvis en fördel i kampsport.

NÄgot annat som Àr unikt med MMA Àr att fighters kan ha olika bakgrund. NÄgon kanske har en bakgrund som brottare medan en annan fighter kommer frÄn karate eller thaiboxning. Den som har svart bÀlte i jiu-jitsu lÀr till exempel vara duktig pÄ mattan och kanske avslutar sin motstÄndare med en submission, medan en specialist pÄ boxning antagligen har farliga knockout-slag. NÀr du bettar pÄ MMA Àr det klokt att lÀra sig om olika fighters och vilka som Àr deras vassaste vapen. Erfarenhet Àr ocksÄ otroligt viktigt inom MMA, sÄ rÀkna inte bort en fighter bara för att de kommit upp i Ären.

Sammanfattning om att betta pÄ MMA

 • MMA (Mixed Martial Arts) har blivit allt större och UFC Ă€r den mest kĂ€nda organisationen.
 • Matcher kan sluta i förtid pga en knockout, teknisk knockout eller submission.
 • Om en match gĂ„r tiden ut, avgör domarna vem som vinner sett till hur de presterat i matchens ronder.
 • Du kan betta pĂ„ slutsegrare eller till exempel pĂ„ i vilken rond matchen tar slut.
 • Fysiska faktorer, vilken typ av kampsportare det handlar om och vad de har för erfarenhet Ă€r saker att ha koll pĂ„ nĂ€r du bettar pĂ„ MMA-matcher.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Speltipsar.se » Betta pÄ MMA