Chatta med oss 0101821513 mail
Uppdaterat:3 AUG. 2021

Cricket är en överraskande stor sport som även börjat få mer utrymme hos svenska spelbolag. Engelsmännen grundade sporten, men nuförtiden är faktiskt Indien den överlägset största marknaden för cricket. Sporten är också stor i bland annat Australien och Pakistan. Vad som gör betting på cricket intressant är att oddsen ofta är bra, samt matcherna och mästerskapen blir ganska långdragna. Det är kul för den som vill kunna lägga ett enskilt spel och sedan följa utvecklingen nästan under en hel dag. Skillnaden är stor jämfört med till exempel moderna esporter där omgångar kan avgöras på minuter. Cricket passar tålmodiga spelare och spelare som letat efter en ny bra sport att lägga till i stora spelsystem.

Betta på cricket!
Betta på cricket

Vad du kan betta på i cricket

Matchvinnare är det mest populära spelet. Det kan till exempel handla om att förutse vinnande land i en landskamp eller vinnande lag i en seriematch. En sak att tänka på är att cricket ibland spelas i serier som går bäst av fem eller i stora mästerskap som Cricket World Cup eller Cricket-VM. Då kan man spela på vilket lag som står som slutsegrare. Ett bra tips är att spela på vinnaren i Cricket-VM långt i förväg, innan det blir tydligt för alla andra spelare och spelbolag vilket lag som är i toppform. Då kan man ofta hitta riktigt bra odds. Väntar man för länge och en storfavorit blir uppenbar, så kan det bli svårt att vinna lika mycket på sin cricket betting.

I övrigt delas matcher upp i innings när ett av lagen är innelag, dvs de slår med slagträet. Målet för utelaget är att ”bränna” samtliga slagmän. Ett vanligt sätt att betta på cricket är spel på vilket lag som är i ledning efter att både lagen gjort sin första inning. Även om de använder annan utrustning och reglerna ser annorlunda ut, finns stora likheter med bland annat baseboll och brännboll. Du behöver definitivt inte kunna samtliga regler inom cricket för att kunna njuta av cricket betting.

I övrigt brukar spelbolag även erbjuda en del mindre sidospel. För cricket är det vanligt att erbjuda betting på slantsinglingen. Den är å andra sidan oerhört viktig och avgör vilken lagkapten som kan bestämma om hans lag ska börja ute eller inne i början av matchen. Mycket beror på att en cricketplan faktiskt blir mer och mer uppnött i långa matcher. Har motståndarlaget en skicklig kastare, i cricket kallad bowler kan det vara klokt att börja med att slå. Det blir svårare att läsa skruven i bollen när planen blir sämre och sämre, eftersom kastaren studsar bollen i marken.

Fördelar med att betta på cricket

Det är skönt med en långsam, typisk brittisk sport för att få omväxling från många andra sporter som ofta är mer intensiva att följa. Under en cricket match behöver du inte följa varje sekund, utan du man med lätthet ta en paus, kanske äta en bit mat och sedan sätta dig in i matchen igen. Det finns olika format för cricket, men en VM-match tar till exempel i regel minst 6 timmar att slutföra. Betting på cricket är perfekt för dig som vill njuta av en annorlunda sport och gärna tycker om att följa dina spel under lång tid.