Chatta med oss 0101821513 mail

Betting, Speltips, Sport

Vill du betta på svensk sport? Här är bästa sidorna

Publicerad:

Skrivet av:Fredrik Eliasson

Verifierat av

Jonas W

Sport, matcher, turneringar och spel finns över hela världen och med dagens globala möjligheter kan du följa intressanta matcher när du vill och vart ifrån du vill. Amerikansk fotboll, tennisturneringen Australian Open, afrikanska mästerskapen i fotboll eller varför inte alpina tävlingar från Kanada. Detta är endast ett urval av olika sporter och matcher spelare kan betta på. För många av oss klappar dock hjärtat lite extra för sporten här hemma i Sverige.

Betta på svensk sport
Vill du betta på svensk sport 2022?

Svensk sport som är kul att spela på

Det finns gott om olika sporter att betta på i Sverige, och störst av dem är naturligtvis svensk fotboll. Den svenska spelsajt som varit med från början vad det gäller betting på fotboll heter Svenska Spel. Här hittar du alla matcher i Allsvenskan och de flesta övriga divisionerna, och självklart även Damallsvenskan. På Svenska Spels hemsida kan du följa lagen, spelarna och all statistik. Från den första januari 2019 har Sverige en ny spellag och på Svenska Spel finns det nu två möjliga spelkonton, ett för sport och kasino och ett för turspel som lotto, bingo och pokerspel.

Men det finns mer sport och arrangemang från Sverige att spela på. Travsporten är den hästsport som genererar mest pengar till ickesportutövare idag. Här är traditionen lång att besöka travbanorna och följa loppen live. Har du inte nära till en travbana kan du följa loppen och hästarna på spelsidor som atg.se, bet365.com och nordicbet.se. Här finner du all information på svenska och utöver de dagliga travloppen toppar de med våra stora tävlingar som Elitloppet och Olympiatravet. Några spelformer som är vanliga på travet är V75, Dagens Dubbel och Vinnare. De generella speltipsen är som vanligt; noggranna förberedelser och kunskap innan du satsat pengar.

Fler sporter ger ett mer varierat spel

Sakta men säkert ökar möjligheterna till att spela på de lite mindre sporterna i Sverige och de cuper och turneringar som är intressanta för oss. Idag kan du betta på allt ifrån en handbollsmatch, en vanlig innebandymatch eller den klassiska bandyfinalen på Zinkensdamm. Spelsidor som unibet.com har ett stort utbud och blandar mellan OS, VM och de svenska lokala serierna. Många av turneringarna som Svenska Cupen och liknande ger även möjlighet till att betta live, direkt under en match. Här har du alltså möjlighet att betta under matchens gång, vilket är en annorlunda tvist på det hela.

Fler och fler spelsajter öppnar upp för möjligheten att spela på svensk sport, då de inser att de svenska spelarna är väldigt intresserade av och insatta i den lokala sporten. Det är kul, det blir mer engagemang och du har möjlighet att följa svensk sport och idrott oavsett i vilken del av landet du befinner dig i. Vi kommer naturligtvis aldrig att överge de klassiska ligorna från länder som England, Italien och Spanien eller de stora evenemangen så som fotbolls VM. De sajter som är något att räkna med har självklart rättigheter för betting på alla sådana matcher.

Fler sporter i Sverige att betta på

Sammanfattning – betting på svensk sport

  • Den lokala sporten engagerar spelare och publik, oavsett vilken division det handlar om.
  • Det är roligt att de svenska spelsidorna har öppnat upp för betting på de mindre sporterna.
  • Den svenska spelsidan Svenska Spel är vår äldsta bettingsajt och är fortfarande en bra aktör på marknaden.
  • Spela med sans och förnuft, det kommer alltid fler matcher och viktiga turneringar att spela på.