Chatta med oss 0101821513 mail
Uppdaterat:3 AUG. 2021

Betting kan vara både roligt och lönsamt, men då krävs att du undviker de vanliga bettingmisstagen. Många spelare överskattar sin förmåga och det kan straffa sig. Särskilt i långa loppet blir skillnaden stor mellan en nybörjare och en bettingexpert som faktiskt vet vad de håller på med. Här följer en närmare titt på fyra saker du måste undvika.

Undvik fyra vanliga bettingmisstag
Undvik fyra vanliga bettingmisstag 2021

1. Du spelar bara på favoriter

Att favoriter nästan hela tiden vinner är ingen nyhet. Den som spelat på Barcelona i La Liga eller Bayern München i Bundesliga tar inte direkt risker. Problemet är bara att spelbolagen känner till favoriternas dominans och du får väldigt låga odds. Resultatet blir att du vinner ofta, men du tjänar knappt några pengar. När en skräll inträffar kanske du rentav förlorar flera veckors vinster och går ner på minus. Det är sällan en vinnande strategi att endast hålla sig till favoriter.

2. Du jagar förluster

Precis som för casino är det ett förödande misstag att börja jaga förluster inom betting. Typexemplet är att du satsat på en match som du kännt dig säker på, sedan sker en vändning i slutminuterna. Då är det lätt att bli arg och snabbt vilja ta igen förlusten. På ditt nästa spel kanske du lägger dubbelt så hög insats som normalt. Vinner spelet är allt frid och fröjd, men när det förlorar har du grävt en grop som blir svår att ta sig ur. Dubblar du igen finns risken att du snart riskerar hela din bankrulle bara för att ta igen förluster.

3. Du spelar på matcher du inte kan se på

Särskilt för livebetting är det dumt att spela när du inte kan se matchen direktsänt. När du med egna ögon kan se olika trender, kan du anpassa ditt spelande. Dessutom är det mycket roligare att betta när du ser allt som händer. Ett tips är att de flesta bra spelbolag erbjuder livestreaming. Du brukar hitta en länk för livestreamingensektionen för odds. Annars är en lösning att se matchen hos ett annat spelbolag eller på TV.

4. Du litar för mycket på insidertips

Vem som helst kan hävda att de är en insider som sitter inne på ovärderlig information. Sanningen är att de flesta insidertips går inte att lita på. Vissa försöker rentav påverka oddsen för att lägga ett motsatt spel. Givetvis förekommer också fall då en insider i sporten ger goda råd som stämmer till 100 %. Det blir lättare att göra en korrekt bedömning om du vet exakt vem som är avsändare. I så fall kan tipset vara värdefullt och du kan låta det styra din betting. Är tipsaren helt anonym, bör du absolut vara försiktig.