Chatta med oss 0101821513 mail

3 tips för att bli bättre på esport betting

Publicerad:

Skrivet av:Fredrik Eliasson

Verifierat av

Jonas W

Funderat på att börja ge esport chansen på allvar? Det finns många likheter mellan att betta på vanlig sport och betta på esport, men några saker sticker ändå ut med esport. Först och främst är marknaden inte lika välutvecklad och mogen ännu som traditionell betting. För dig som spelare ger det några intressanta möjligheter. Chansen finns spelbolag har underskattat en viss esport eller esport-stjärna och ger riktigt vassa odds som du kan utnyttja. Här kommer 3 tips som kommer hjälpa dig bli framgångsrik inom esport betting.

Tips för att bli bättre på esport betting
Tips för att bli bättre på esport betting

Spela esporterna som du bettar på

I vanliga fall kan man ofta inte skaffa sig så kallad insiderkunskap i en sport. Säg till exempel att du bettar på motorsport som Formel  1. Det skulle vara omöjligt att få tillträdde bakom kulisserna och lära sig mer om förarna och de olika F1-stallen. Istället får man förlita sig på vad media rapporterar och de gör sällan djupdykningar, särskilt inte med fokus på betting. Samma gäller för de flesta vanliga sporter. Inom esport betting är situationen annorlunda. Allting sker digitalt och du är inte utestängd från att bli en äkta insider.  Du kan följa storstjärnorna när de tränar och många livestreamar på plattformar som Twitch och Youtube. Ofta går det att ställa frågor eller rentav chatta med spelarna.

Allra bäst är att spela esporten själv och försöka nå en så hög nivå som möjligt. Alla kan förstås inte bli proffs, men det räcker fullt tillräckligt att bli en hyfsad spelare. I så fall kommer du känna till mer om spelet, till exempel de olika karaktärerna, reglerna, kartorna och annat som är viktigt för att kunna fatta bättre beslut när du ägnar dig åt betting på esport. När proffsen spelar brukar det vara små marginaler som avgör och du får en enorm fördel om du har mer ingående kunskap.

Samla in tips från esportens community

Många som sysslar med esport betting tänker att de måste hålla sig till bettingsajter och så kallade rekar för esport betting. Du får inte glömma bort att nästan alla esporter har sin egna sprudlande community med fans som ofta själva är spelare med mycket lång erfarenhet. Trots att de kanske inte själva sysslar med betting är deras kunskap ovärderlig för dig som tänkt betta. Inte sällan har stora fans följt dataspelet ända sedan lanseringen och vad de tycker om olika spelare eller lag är något du bör fästa stor vikt vid. De brukar nämligen vara oerhört engagerade och ofta analysera även mindre detaljer. Ett av de bästa tipsen för esport betting är att helt enkelt absorbera deras gedigna kunskap.

Spelen

Lär dig allt om oddsen och gör oddsjämförelser

Precis som för traditionell betting går det inte att komma undan det här steget. Du måste förstå exakt vad du spelar på och den ungefärliga sannolikheten att vinna. Vissa specifika matchhändelser kan ge enormt höga odds, men vara så ovanliga att de kanske i genomsnitt bara inträffar i en av 20 matcher inom den aktuella esporten. Vinnarspel är mer tryggt för nybörjare, eftersom det är mindre att hålla reda på. Däremot vill du alltid spela till de absolut bästa oddsen. Det lönar sig att göra oddsjämförelser och till exempel spela till oddset 2.1 istället för 2.0 på samma match. På långt sikt gör en liten skillnad på 5-10% stor skillnad för din esport betting och det tar sällan mer än några minuter att göra en oddsjämförelse.