Chatta med oss 0101821513 mail
Uppdaterat:3 AUG. 2021

Något som alltid fascinerat spelare är möjligheten att lägga säkra spel, så kallade sure bets. Vad som lockar är chansen att tjäna pengar, utan att behöva ta någon risk. Konceptet bygger på att du utnyttjar skillnaderna i odds mellan olika spelbolag, sedan lägger du spel där du vinner, oavsett hur utgången blir. Nedan följer en närmare genomgång av sådana säkra spel och deras för- och nackdelar.

Säkra spel inom betting
Säkra spel inom betting 2021

Hur säkra spel fungerar rent praktiskt

Steg ett är att antingen besöka olika bettingbolag eller en sajt som samlar odds, en så kallad oddsjämförelsesajt. Det sistnämnda är rekommenderat, eftersom du garanterat kommer spara mycket tid. Därefter gäller det att hitta en match där oddsen tillåter ett sure bet. Ett exempel är att du hittar en tennismatch mellan spelare 1 och spelare 2 där följande gäller:

Spelbolag A ger oddset 1,9 för att spelare 1 vinner och 2,0 för att spelare 2 vinner

Spelbolag B ger oddset 2,2 för spelare 1 vinner och 1,7 för att spelare 2 vinner.

Det är nu du kan vara smart och lägga ett säkert spel. Ett spel på 10 000 kr på spelare 2 till oddset 2.0, samtidigt som du spelar 9000 kr på spelare 1 till 2,2, ger dig en förtjänst oavsett hur det går i matchen. Totalt har du satsat 19 000 kr. Vinner spelare 1 blir din utbetalning 20 000 kr, så du har vunnit 1000 kr. Vinner spelare 2 blir din utbetalning 19 800 kr, så du vinner 800 kr.

Problemet är att det kan vara svårt att hitta stora skillnader i odds mellan olika spelbolag. De uppskattar inte att spelare ägnar sig åt säkra spel eller sure bets. Ytterligare ett problem är att insatserna måste vara ganska stora för att det ska ge bra effekt. Hade du bara satsat 190 kr i exemplet ovan hade fin förtjänst blivit 10 kr eller 8 kr, vilket knappast är värt arbetet som krävs.

Finns det några risker med säkra spel?

En av de största fällorna är att vissa bettingbolag begränsar insatser. Skulle spelbolag A och spelbolag B i tennisexemplet ovan ha olika insatsgränser, kanske du redan har lagt ett spel på 10 000 kr hos spelbolag A, bara för att upptäcka att spelbolag B inte tillåter mer än 5000 kr i insats. Då får du givetvis problem. Något annat som kan drabba den som ägnar sig åt säkra spel eller sure bets är att lagda spel ibland blir ogiltigförklarade. I sådana fall betalas insatsen tillbaka. Tyvärr kommer det förstöra ditt säkra spel och i värsta fall ge en storförlust. Chansen att ett spel blir ogiltigförklarat är dessutom större för matcher där oddsen är konstigt satta. Sist men inte minst krävs snabbhet. Ibland justerar spelbolagen oddsen med kort varsel. Har du redan lagt ditt första spel, måste du vara blixtsnabb med att lägga ditt andra spel. Justeras oddset innan spelet går igenom kanske du istället gör en liten garanterad förlust.

Sammanfattning om säkra spel inom betting

  • Säkra spel eller sure bets är en metod för att garanterat vinna.
  • Metoden utnyttjar skillnader i odds mellan olika spelbolag.
  • Säkra spel kräver höga insatser för att bli lönsamma och är inte utan risk, trots namnet.