Chatta med oss 0101821513 mail

Våga chansa med riskfritt spel och gratisbet

Uppdaterat:3 AUG. 2021

Är du ny på online betting, eller har du spelat ett tag men inte riktigt förstått begreppen riskfria spel och gratisbet? Då är den här artikeln något för dig! Vi kommer att förklara dessa begrepp, vad de går ut på och hur du utnyttjar dessa spel på bästa sätt. Förutom begreppet gratisbet förekommer också free bet, vilket är den engelska benämningen på gratisbet. Free bet används dock även på svenska bettingsajter, vilket kan vara bra att känna till.

riskfritt spel och gratisbet
Riskfritt spel och gratisbet (2021)

Vad är ett riskfritt spel och gratisbet?

Ja, när det gäller riskfria spel är det precis som det låter. Du får lägga ett spel hos en bettingsajt helt utan risk. Du kan betta på ett lopp, en match eller en turnering utan att riskera att du förlorar några pengar om ditt lagda spel spricker. Vinner du på ditt spel får du tillbaka vinsten, och du betalar för spelet som vanligt. Om du däremot förlorar på ditt spel så betalar spelbolaget tillbaka din insats till dig. Du spelar alltså utan att ta några risker. Gratisbet fungerar dock lite annorlunda, vilket du kan läsa om i stycket nedanför.

Medan du i ett riskfritt spel aldrig behöver förlora din insats, om spelet inte går hem, så fungerar ett gratisbet lite annorlunda. Ett gratisbet är en satsning som du får helt gratis av spelbolaget. De beslutar också om din insats och denna betalas av spelbolaget. Du satsar alltså aldrig några egna pengar. Det här betyder att om du förlorar på ditt gratisbet händer ingenting. Du varken får, eller förlorar några pengar. Om du däremot vinner på ditt gratisbet får du vinstsumman. Vanligtvis skulle du också ha fått tillbaka din insats, men den betalade i detta fallet spelbolaget. Du behåller alltså enbart vinstsumman vilken normalt ska omsättas.

Värt att tänka på gällande riskfria spel och gratisbet

Vanligtvis kan du få ett riskfritt spel eller ett gratisbet som en välkomstbonus. Du hittar dessa erbjudanden på alla de vanliga och populära bettingsajterna. En välkomstbonus får du när du registrerar dig på en bettingsajt. Oftast behöver du först göra en insättning för en viss summa pengar. Ibland kan bettingsajterna också erbjuda dessa bonusar för dig som redan är en etablerad spelare på sajten. Dessa riskfria spel eller gratisbet är då ofta del av en reload-bonus. På sidorna för spelbolagens bonusar finns alltid finstilt text om bonusvillkor och omsättningskrav. Klicka alltid upp dessa och läs igenom villkoren noga.

I vissa fall kanske dessa bonusvillkor eller omsättningskrav inte passar dig som spelare. Det är därför viktigt att du tänker efter om du kan, och vill, uppfylla dessa villkor. Har du tur kan du dock finna dessa typer av spel helt utan krav! Då har du ingen press på dig och kan bara njuta av dina riskfria eller gratis vinstchanser på betting. Det är också en fördel om du spelar på casino- och bettingsajter med svensk spellicens. På så sätt är du garanterad om att de följer alla regler uppsatta av Spelinspektionen. Exempel på svenska spelsajter är Betsson, Unibet och LeoVegas.

Oddsbonusen är relativt sällan helt riskfri

Sammanfattning om gratisbet och riskfritt spel på betting

  • Riskfria spel betalar tillbaka din insats om du förlorar på ditt bet
  • Gratisbet betyder att du lägger ett bet helt gratis
  • Läs noga igenom bonusvillkor och omsättningskrav för riskfria spel och gratisbet
  • Spela på bettingsajter med svensk spellicens