PUBG Betting

PUBG stĂ„r för PlayerUnknown’s Battlegrounds och Ă€r ett av de senaste Ă„rens mest trendsĂ€ttande spel. Det Ă€r alla mot alla nĂ€r upp till 100 spelare möts i strider dĂ€r endast en kan stĂ„ som slutgiltig vinnare.
  1. Speltips
  2.  » PUBG Betting
pubg betting

BĂ€sta PUBG Bettingsidor

PÄ den hÀr sidan hittar du information om hur du kommer igÄng med betting pÄ PUBG.
Skapa ett konto hos en bettingsida som erbjuder odds pÄ PUBG. Du hittar nÄgra rekommendationer pÄ denna sida.

leovegas odds!

Betta pĂ„ eSport pĂ„ Comeon – Sveriges största bettingportal 2020!

Betta pÄ spel som PUBG, CS:GO, LoL och Dota!
no account bet odds

Älskar du ocksĂ„ eSport? DĂ„ Ă€r Hajper nĂ„got för dig. Spela snabbt och enkelt!

Skattefria vinster, registrering med BankID!
comeon odds

LeoVegas satsning Pixel.bet har det största esport-betting utbudet som finns!

Snabb spelmotor, livespel pÄ PUBG!
HĂ€r hittar du info om:
  • PUBG, hur det spelas och lite om spelets historia
  • Tips att ha i Ă„tanke nĂ€r du börjar betta pĂ„ PUBG
  • Hur du kan betta pĂ„ PUBG

Ett flerspelar Battle Royal

Spelets titel kommer frÄn Brendan Greene vars alias Àr PlayerUnknown. PUBG hÀmtar inspiration frÄn filmer som Hunger games och Battle Royale. I kölvattnet av PUBG, som slÀpptes 2017, har det följt en hel uppsjö av spel inspirerade av samma koncept. Att det gÄtt sÄ hutlöst bra Àr smÄtt komiskt med tanke pÄ hur pessimistiska gÀnget runt PlayerUnknown var inledningsvis. Ryktet sÀger att distributörerna hade varit nöjda om PUBG sÄlt en halv miljon exemplar första Äret. Lanseringen blev betydligt mer framgÄngsrik Àn sÄ. Enormt mycket mer framgÄngsrik. Redan efter 3 mÄnader hade spelet sÄlt i fler Àn 5 miljoner exemplar.

SĂ„ spelas PUBG – en kort introduktion

PUBG Ă€r ett sĂ„ kalla player vs. player, eller PvP, ett flerspelar battle royal. Upp till 100 spelare deltar i varje match som inleds med att alla hoppar fallskĂ€rm till en ö som inledningsvis mĂ€ter 8×8 km2. VĂ€l pĂ„ marken Ă€r det alla mot alla som gĂ€ller och det krĂ€vs list och skicklighet för att överleva sĂ„ lĂ€nge som möjligt. FrĂ„n början var PUBG ett solospel, dĂ€r alla spelade för sig sjĂ€lva. Numera tillĂ„ts lagspel och det hĂ„lls turneringar för duospel och för lag med upp till 4 personer i varje.

NÀr spelarna landar pÄ ön har de ingenting pÄ sig. Det gör att konkurrensen Àr stenhÄrd i matchernas inledning. Det gÀller att sÄ snabbt som möjligt hitta vapen, klÀder och annan potentiellt livrÀddande utrustning. Det finns ocksÄ fordon som motorcyklar och bilar lite hÀr och dÀr för spelare att anvÀnda.

FrĂ„n första stund börjar spelomrĂ„det snĂ€vas in med jĂ€mna mellanrum och blir allt mindre under matchens gĂ„ng. Tillslut mĂ„ste spelarna konfrontera varandra. Matchen slutar nĂ€r en ensam spelare, en duo eller ett lag saluteras med den nu klassiska hĂ€lsningen ”Winner! Winner! Chicken dinner!”. Observera dock att man inte mĂ„ste döda nĂ„gon för att vinna en match. PUBG handlar om att överleva. Med det sagt bestraffas passiva spelstilar, eller rĂ€ttare sagt, spelare som Ă€r nĂ„gorlunda aktiva belönas. De bĂ€sta spelarna Ă€r de som hittar en balans, som instinktivt kĂ€nner pĂ„ sig nĂ€r det Ă€r dags att slĂ„ss eller fly.

Vart spelare landar pÄ kartan kan göra stor skillnad

PUBG spelades frĂ„n början pĂ„ en enda karta som kallades för ”Erangel”. I dagslĂ€get har det tillkommit flera, men Erangel Ă€r fortfarande den populĂ€raste i turneringsspel. Gemensamt för alla kartorna Ă€r att det inte finns nĂ„gonstans dĂ€r det Ă€r perfekt att landa. PUBG belönar spelare som tĂ€nker kvickt och har förmĂ„gan att göra det bĂ€sta av vad de har och situationerna de stöter pĂ„. Det finns dock olika faktorer som spelar roll beroende pĂ„ vart pĂ„ kartan en spelare landar. MilitĂ€rbasen pĂ„ Erangel Ă€r till exempel en plats som innehĂ„ller mycket loot (utrustning, vapen, fordon m.m.). Men det gör militĂ€rbasen till ett omrĂ„de dit mĂ„nga söker sig, en riskfylld tripp. VarifrĂ„n en spelare Ă€n börjar pĂ„ kartan krĂ€vs taktiska avvĂ€gningar för att hitta bĂ€sta vĂ€gen frĂ„n plats A till B.

Utöver att olika omrÄden har olika fördelar och nackdelar i form av loot m.m. finns ocksÄ ett par slumpmÀssiga element som dyker upp pÄ kartan under matchernas gÄng: 

BlÄ zoner 

BlĂ„ zoner genereras frĂ„n ca. fem minuter in i en match. En spelare som fĂ„ngas i den sĂ„ras eller dödas vilket har gett zonen öknamnet “blue wall of death”. Med full hĂ€lsa gĂ„r det att överleva nĂ„gra minuter i den blĂ„ zonen, lĂ„g hĂ€lsa och spelaren kommer tveklöst att dö. Det gĂ„r att fly frĂ„n den blĂ„ zonen med fordon.

Röda zoner

Spelare som fÄngas i röda zoner sprÀngs i en bombrÀd efter en nedrÀkning. Enda sÀttet att överleva i en röd zon Àr genom att söka skydd i byggnader.

PUBG Betting tips

Det har inte arrangerats mÄnga stora turneringar i PUBG Ànnu jÀmfört med andra populÀra e-sportspel. Det har i och med det inte riktigt utkristalliserat sig ett pÄlitligt toppskikt av spelare. Det gör att oddsen som sÀtts nu Àr att betrakta som volatila. Men om det finns nÄgon slutsats att dra av vad vi sett i de turneringar som hÄllits hittills Àr det att PUBG Àr oförutsÀgbart. Men det finns nÄgra tankar att i bakhuvudet som kan leda till sÀkrare bets.

Titta pÄ vart spelare och lag landar

Olika delar av PUBGs karta kan ge spelare olika fördelar. Om de till exempel landar pÄ ett stÀlle som tvingar dem att fÀrdas över stora öppna ytor för att komma till kartans mitt löper de större risk att rÄka ut för problem pÄ vÀgen dit.

Testa att spela PUBG sjÀlv

Det finns inget bÀttre sÀtt att fÄ en förstÄelse för hur olika situationer som uppstÄr i spelet kan tÀnkas sluta.

Följ PUBG-strömmar pÄ Twitch

Bilda dig en uppfattning om vilka och vilken typ av spelare som ha kapaciteten att vara ”last man standing” nĂ€r kycklingmiddagen delas ut.

Kolla statistiken

Det finns gott om statistik att inhÀmta om lag och spelares prestationer i PUBG. Titta till exempel hur det har gÄtt i tidigare möten mellan favoriter. Försök hitta trender. Om du har tur hittar du nÄgonting som bettingsidornas bookmakers missat.

Är laguppstĂ€llningarna kompletta?

Är alla ordinarie spelare tillgĂ€ngliga för matchen eller turneringen? Det hĂ€r Ă€r viktigt inom alla e-sporter. Det rĂ€cker med att bara en ordinarie spelare ska vara otillgĂ€nglig för spel för att förĂ€ndra gruppdynamiken ordentligt – och dĂ€rmed vinstchanserna.

Aggressiva spelare blir sÀllan lÄnglivade

Precis som nÀmnts tidigare handlar inte PUBG om vem som dödar flest motspelare (Àven om du kan satsa pengar pÄ det). Du kan vinna en match utan att döda en enda motspelare. Det har gjort att mÄnga professionella spelare satsar hÄrt pÄ stealth. De hÄller sig helt enkelt sÄ lÄngt bort frÄn konflikterna de kan med argumentet att alla andra kommer att döda varandra ÀndÄ. MÄlet Àr att hÄlla sig vid liv tills dess att sista fighten nÀrmar sig.

Uppdateringar kan ibland förÀndra hur PUBG spelas

PUBG uppdateras med jÀmna mellanrum. I de flesta fall rör det sig om sÀkerhetsuppdateringar och andra detaljer som inte har nÄgra spelavgörande effekter. Det hÀnder dock att patchar introducerar helt nya spel-mekaniska grepp. HÄll koll pÄ senaste uppdateringarna pÄ PUBGs officiella hemsida.

 

PUBG Betting – olika typer av satsningar

I princip alla stora bettingsidor erbjuder odds pÄ de största PUBG-turneringarna. HÀr följer de vanligaste typerna av satsningarna du kan lÀgga pÄ PUBG.

  • Vinnare av match eller turnering – Ett singelspel dĂ€r du satsar pengar pĂ„ det lag eller den spelare du tror kommer vinna. Odds visas vanligtvis som decimalodds.
  • Topp tre – I samband med turneringar kan du pĂ„ vissa bettingsidor betta pĂ„ vilka tre lag eller spelare som hamnar pĂ„ pallplats. Ofta höga odds – men ett extremt svĂ„rt bett att sĂ€tta.
  • Lag eller spelare med flest kills i en rond – OcksĂ„ en tuff satsning att sĂ€tta, men hĂ€r finns potentiellt mycket att hĂ€mta genom att kolla pĂ„ statistik i nĂ€rtid. Du satsar helt enkelt pengar pĂ„ att ett visst lag eller viss spelare dödar flest motspelare. Kolla t.ex. statistiken över vilka lag som presterat jĂ€mnast nĂ€r det gĂ€ller kills under föregĂ„ende matcher? Eller vilka som fick flest. DĂ€r finns mycket information som kan peka i rĂ€tt riktning för den hĂ€r typen av bett.
Lycka till!