Chatta med oss 0101821513 mail

Betting, Esport

Att förstå odds på prop bets inom esport

Publicerad:

Skrivet av:Jonas W

Verifierat av

Jonas W

E-sport har exploderat i popularitet på senare år och med det har även intresset för e-sportbetting ökat. Prop bets, eller proposition bets, är en spännande och engagerande satsning som kan göra e-sportbetting ännu mer intressant. I den här artikeln kommer vi att gå igenom vad prop bets är, hur man förstår oddsen och hur man kan använda dem till sin fördel när man spelar på e-sport.

Vad är prop bets?

Typer av prop bets

Propbet är satsningar som görs på specifika händelser eller utfall inom en match eller turnering. Dessa satsningar kan vara relaterade till prestationer, statistik eller andra aspekter som inte direkt påverkar matchens slutresultat. Propbet är särskilt populära inom e-sport, eftersom de erbjuder en mängd olika satsningsmöjligheter som kan göra matcherna mer engagerande att följa.

Odds inom prop bets

Att läsa odds

Odds är ett sätt att uttrycka sannolikheten för att en viss händelse kommer att inträffa. När det gäller propbet, anger oddsen hur sannolikt det är att en viss händelse eller utfall kommer att inträffa under en match eller turnering. Oddsen används också för att bestämma hur mycket man kan vinna om satsningen är framgångsrik.

Olika oddsformat

Det finns flera olika sätt att uttrycka odds, såsom decimalodds, bråkodds och amerikanska odds. Decimalodds är det vanligaste formatet i Sverige och visar hur mycket man kan vinna för varje insatt enhet. Bråkodds används främst i Storbritannien och visar vinsten i förhållande till insatsen. Amerikanska odds används i USA och visar antingen hur mycket man måste satsa för att vinna

100 enheter eller hur mycket man vinner på en satsning av 100 enheter, beroende på om oddsen är positiva eller negativa.

Esport och prop bets

Populära esport för prop bets

Propbet är vanligt inom många olika e-sporter, men några av de mest populära spelen att spela på är Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO), League of Legends (LoL) och Dota 2. Dessa spel erbjuder en mängd olika satsningsmöjligheter och händelser som kan följas och analyseras.

Exempel på prop bets

CS:GO

Några exempel på prop bets inom CS:GO kan inkludera antalet knivdödningar i en match, vilket lag som vinner flest pistolrundor eller vilken spelare som får flest MVP-utmärkelser. Dessa satsningar kan göra matcherna mer spännande att följa och ge möjlighet att vinna pengar även om man inte har någon insikt i vilket lag som kommer att vinna matchen.

League of Legends

I League of Legends kan prop bets innefatta saker som vilket lag som först dödar draken, antalet torn som förstörs eller vilken spelare som får flest dödanden. Dessa satsningar kan kräva en djupare förståelse för spelets dynamik och strategier, vilket kan göra dem mer utmanande och givande att spela på.

propbet

Dota 2

Prop bets inom Dota 2 kan inkludera vilket lag som först dödar Roshan, totala antalet dödanden i en match eller vilken spelare som får högst GPM (guld per minut). Dessa satsningar kan vara både underhållande och potentiellt lönsamma för de som har kunskap om spelets mekanik och metagame.

För- och nackdelar

Prop bets har både för- och nackdelar. En av fördelarna är att de erbjuder en mängd olika satsningsalternativ och kan göra matcherna mer engagerande att följa. Dessutom kan prop bets ge möjlighet att vinna pengar även om man inte har någon insikt i vilket lag som kommer att vinna matchen.

Nackdelarna med propbet inkluderar att de kan vara svårare att förutsäga än traditionella satsningar, eftersom de ofta kräver en djupare förståelse för spelets dynamik och strategier. Dessutom kan oddsen för prop bets ibland vara lägre än för traditionella satsningar, vilket innebär att vinsterna kan vara mindre.

Tips för att spela

Grundläggande strategi

När man spelar på prop bets inom e-sport är det viktigt att ha en grundläggande strategi för att öka sina chanser att vinna. Detta kan innebära att följa spelets metagame, analysera tidigare matchresultat och prestationer samt att ha en förståelse för de olika lagens och spelarnas styrkor och svagheter.

Rätt plats att satsa

Välja rätt esportspelbolag

För att få bästa möjliga upplevelse när man spelar på prop bets inom e-sport är det viktigt att välja rätt esportspelbolag. Detta innebär att hitta en plats som erbjuder konkurrenskraftiga odds, ett brett utbud av satsningsalternativ och en säker och pålitlig plattform. Det kan också vara en bra idé att jämföra flera olika spelbolag för att hitta det som passar bäst för dina behov och preferenser.

Livebetting och esport

Livebetting, eller spel under pågående matcher, är ett populärt sätt att spela på e-sport och kan ge ännu fler prop bet-möjligheter. Genom att följa matcherna i realtid kan man få en bättre förståelse för hur de utvecklas och anpassa sina satsningar därefter. Detta kan öka spänningen och ge möjlighet att vinna pengar baserat på snabba förändringar i matchens dynamik.

Bankrollhantering

Bankrollhantering är en viktig del av att spela på prop bets inom e-sport. Det innebär att ha en budget för hur mycket pengar man är villig att riskera och att hålla sig inom denna gräns. Genom att ha en bankroll och följa den strikt kan man minimera sina förluster och öka sina chanser att vinna över tid.

Avslutning

Att förstå odds på prop bets inom e-sport kan vara både utmanande och givande. Genom att ha en grundläggande strategi, välja rätt esportspelbolag och ha en god bankrollhantering kan man öka sina chanser att vinna pengar och göra matcherna mer spännande att följa. Oavsett om man är en erfaren e-sportbettare eller en nybörjare kan prop bets erbjuda en mängd olika satsningsmöjligheter som kan anpassas efter ens kunskap och intresse.

Vanliga Frågor