Chatta med oss 0101821513 mail

NHL Betting

Om du frågar svenska folket är ishockey en av de populäraste sporterna. Vid sidan om vår egen liga, SHL, är NHL den som intresserar mest. Här hittar du info om hur du kommer igång med NHL betting.

NHL Betting
NHL Betting 2024

NHL Bettingsidor

På den här sidan hittar du information om hur du kommer igång med betting på NHL 2024.

Skapa ett konto hos en bettingsida som erbjuder odds på NHL. Du hittar några rekommendationer på denna sida.

Om NHL

NHL står som de flesta redan känner till för National Hockey League. Den startades år 1917 som Kanadas högsta hockeyliga. Idag är den USAs och Kanadas gemensamma högsta hockeydivision. I ligan spelar totalt 31 lag, 24 från USA, 7 från Kanada. En vanlig säsong spelar ett lag totalt 82 matcher, hälften hemma, hälften borta. Vinnaren av hela schabraket belönas med Nordamerikas äldsta prispokal: the Stanley Cup. Att spela i NHL innebär stor prestige och några av historiens mest framgångsrika idrottsmän, alla kategorier, har spelat i NHL. Sergei Fedorov, Wayne Gretzky, Dominik Hasek, Jaromir Jagr och Peter Forsberg är bara några ökända exempel.

Att börja betta på NHL

Första steget mot att bli tursam i NHL-betting är förstås att förstå grunderna i ishockey. I en ishockeymatch spelar två lag med fem utespelare och en målvakt i varje. Vinner gör den som fått pucken i motståndarlagets mål flest gånger vid matchslut. Ishockey spelas på en ishockeyrink som mäter ca 60*30 meter. Matcher uppdelas i 3 perioder om vardera 20 minuter. Om resultatet är oavgjort efter ordinarie speltid går det till förlängning, därefter till straffar. Många betraktar ishockey som den mest fysiskt krävande lagsporten. En gång i tiden var det mer regel än undantag att en ishockey-match innehöll åtminstone ett slagsmål. Särskilt i NHL. Nu är det mer sällsynt med slagsmål, men det är fortfarande en tuff idrott som ställer enorma krav på elitspelarna.

Fyra olika spelvarianter

Hos spelbolagen hittar du framför allt fyra olika varianter för att betta på NHL.


  1. Klassisk 1×2: Den enklaste formen av betting på ishockey följer klassiskt tipsextra-forma. Betta 1 för seger för hemmalaget, X för oavgjort och 2 för seger för bortalaget. 
  2. Handikappa spel: Du kan välja att handikappa dina spel. Det innebär att ett av lagen börjar i ett fiktivt underläge, exempelvis laget som är favorittippat. Det skulle kunna gå till såhär. Du väljer att handikappa favoriten i en match, så de startar med 2 måls underläge, på papperet. Du satsar på att matchen slutar oavgjort.Favoriten gör två mål och vinner alltså matchen. Men i ditt bett har det blivit oavgjort eftersom de spelat upp sig från ditt handikapp på två mål. 
  3. Spela över eller under antal mål vid matchslut: En enkel spelvariant där du satsar pengar på om det kommer att bli fler eller färre än ett visst antal mål. 
  4. Kombinationsspel: Du kan kombinera odds från flera Hockeymatcher till ett stort odds. Vi förklarar hur du gör i våra betting tips.

NHL betting tips

Håll koll på spelschemat

Periodvis spelar lagen i NHL matcher väldigt tätt. Den optimala vilotiden mellan en match till nästa är mellan 1-2 dagar. I motsatt ända av spektrumet kan man konstatera att lag som vilat upp till en vecka spelar sämre än dem som haft en kort vila. Det kan löna sig stort att hålla koll på lagens spelscheman.

Ett tätt spelschema gör det enkelt att se trender

Periodvis duggar matcherna tätt för lagen i NHL. Det gör det enkelt att lägga märke till trender. Vilka lag är uthålliga? Presterar bäst med lite vila? Är starka i förlängningar?

Hemmaplan är viktigt, men inget att överskatta

Lag som har ett antal lyckade bortamatcher i ryggen tenderar att prestera sämre när de ska spela på hemmaplan igen.

Spela inte på vinst under ordinarie matchtid

Inkludera alltid förlängning och eventuella straffar. Det vinnande laget får samma antal poäng ändå (2) oavsett i vilket skede av matchen de vann. Fler matcher går till förlängning i NHL än i någon annan professionell liga i världen.

Underskatta inte målvaktens betydelse

Målvakten är viktig, vem som står i målet påverkar hur hela laget spelar.