LoL Betting

League of Legends kan göra anspråk på att vara ett av tidernas mest populära dataspel. Det är kvickt och actionspäckat, samtidigt som det har komplexitet nog för att belöna i längden.

I den här artikeln går vi igenom:

  • Grunderna i hur LoL spelas
  • Grundläggande tips att bära med dig om du vill börja betta på LoL
LoL Betting
CSGO pixel.bet

Bästa stället att betta på LoL just nu.

Skattefritt, bet and play på flertalet esport spel!

Om LoL

League of Legends hör till en spelkategori som ofta förkortas “MOBA” vilket står för Multiplayer Online Battle Arena. Till kategorin räknas också spel som bl.a. Starcraft 2, Dota 2 och Arena of Valor. LoL är dessutom free-to-play, vilket betyder att det är gratis att börja spela (för att låsa upp allt i spelet måste man dock betala för sig).

Så spelas league of legends


LoL är en lagsport och i varje lag spelar 5 spelare. Varje spelare kontrollerar i sin tur varsin unik karaktär, en s.k. “summoner”, eller åkallare. Summoners börjar matcherna med relativt dåliga stats, men kan få bättre förmågor under matchernas gång. Det går att köpa utrustning och drycker i spelet som stärker karaktärerna.

Matcherna utspelas på kartor där varje lag har varsin bas som kallas “Nexus”. Vinner en match gör det lag som först lyckas förstöra motståndarlagets Nexus. Förutom att se upp för motståndarlagets karaktärer måste spelarna också se upp för neutrala monster, som är fientliga mot båda lagens karaktärer, som befolkar spelområdet.

Så spelas LoL på professionell nivå

En match i LoL varar för det mesta någonstans mellan 15 och 45 minuter. I professionella sammanhang spelas matcher i LoL i lag med fem spelare i varje. Varje spelare kontrollerar en unik karaktär med olika styrkor och svagheter. För varje lag gäller det därför att hitta en uppställning karaktärer som kompletterar varandra. Det ger spelet en komplexitet och ett djup som belönar den som är villig att fördjupa sig. De strategiska möjligheterna är många vilket är ett skäl till LoLs enorma popularitet.

Typer av bets du kan lägga på LoL

svenska bettingsidor erbjuds i stort sett bara en form av satsning på LoL och det är matchvinnare. Med tanke på spelets popularitet kommer det säkerligen att dyka upp fler bettingformer inom kort. 

LoL Betting tips

Börja i liten skala – fokusera på en serie eller region

Satsa på att lära dig om vilka lag och spelare som spelar i en region eller serie. Det är mycket lättare att bilda sig en uppfattning om starka spelare och lag på så vis.


  • Börja med din egen region, för oss i Sverige blir det den europeiska ligan EU LCS (European League of Legends Championship Series)välkända lag Fnatic, Unicorns of Love, H2K, SK. Största tävlingen är League of Legends World Championship där 16 lag tävlar om förstapriset på 1 000 000 dollar.

LoL uppdateras ofta – ibland spelförändrande


Håll koll på förändringar som sker i samband med uppdateringar vilka genomförs ungefär två gånger i månaden. De flesta uppdateringarna förändrar inte någonting i grunden men det händer att balansen i spelet förändras ordentligt. Nya karaktärer introduceras och nya föremål som kan förändra matcher släpps.


Lär dig om karaktärerna


Det finns totalt drygt 130 olika karaktärer att välja mellan i LoL och alla har unika egenskaper. Till det tillkommer att spelare har möjlighet att modda sina karaktärer. Att känna till grunderna om hur karaktärerna kontrar varandra och deras respektive styrkor och svagheter är avgörande inom LoL.


  • Börja med att titta på några av de populäraste karaktärerna, t.ex. Vayne, Thresh, Lee Sin, Kai’Sa eller Jarvan IV.