LoL Betting

League of Legends kan göra ansprÄk pÄ att vara ett av tidernas mest populÀra dataspel. Det Àr kvickt och actionspÀckat, samtidigt som det har komplexitet nog för att belöna i lÀngden.


I den hÀr artikeln gÄr vi igenom:

  • Grunderna i hur LoL spelas
  • GrundlĂ€ggande tips att bĂ€ra med dig om du vill börja betta pĂ„ LoL
  1. Speltips
  2.  » LOL Betting
LoL Betting

Dom bÀsta LoL betting sidorna 2020

PÄ den hÀr sidan hittar du information om hur du kommer igÄng med betting pÄ League of Legends.
Skapa ett konto hos en bettingsida som erbjuder odds pÄ LoL. Du hittar nÄgra rekommendationer pÄ denna sida.

leovegas odds!

Betta pĂ„ eSport pĂ„ Comeon – Sveriges största bettingportal 2020!

Betta pÄ spel som LoL, CS:GO och Dota!
no account bet odds

Älskar du ocksĂ„ eSport? DĂ„ Ă€r Hajper nĂ„got för dig. Spela snabbt och enkelt!

Skattefria vinster, registrering med BankID!
comeon odds

LeoVegas satsning Pixel.bet har det största esport-betting utbudet som finns!

Snabb spelmotor, livespel pÄ League of Legends!

Om LoL

League of Legends hör till en spelkategori som ofta förkortas “MOBA” vilket stĂ„r för Multiplayer Online Battle Arena. Till kategorin rĂ€knas ocksĂ„ spel som bl.a. Starcraft 2, Dota 2 och Arena of Valor. LoL Ă€r dessutom free-to-play, vilket betyder att det Ă€r gratis att börja spela (för att lĂ„sa upp allt i spelet mĂ„ste man dock betala för sig).

SĂ„ spelas league of legends

‹LoL Ă€r en lagsport och i varje lag spelar 5 spelare. Varje spelare kontrollerar i sin tur varsin unik karaktĂ€r, en s.k. “summoner”, eller Ă„kallare. Summoners börjar matcherna med relativt dĂ„liga stats, men kan fĂ„ bĂ€ttre förmĂ„gor under matchernas gĂ„ng. Det gĂ„r att köpa utrustning och drycker i spelet som stĂ€rker karaktĂ€rerna. Matcherna utspelas pĂ„ kartor dĂ€r varje lag har varsin bas som kallas “Nexus”. Vinner en match gör det lag som först lyckas förstöra motstĂ„ndarlagets Nexus. Förutom att se upp för motstĂ„ndarlagets karaktĂ€rer mĂ„ste spelarna ocksĂ„ se upp för neutrala monster, som Ă€r fientliga mot bĂ„da lagens karaktĂ€rer, som befolkar spelomrĂ„det.

SÄ spelas LoL pÄ professionell nivÄ

En match i LoL varar för det mesta nÄgonstans mellan 15 och 45 minuter. I professionella sammanhang spelas matcher i LoL i lag med fem spelare i varje. Varje spelare kontrollerar en unik karaktÀr med olika styrkor och svagheter. För varje lag gÀller det dÀrför att hitta en uppstÀllning karaktÀrer som kompletterar varandra. Det ger spelet en komplexitet och ett djup som belönar den som Àr villig att fördjupa sig. De strategiska möjligheterna Àr mÄnga vilket Àr ett skÀl till LoLs enorma popularitet.

Typer av bets du kan lÀgga pÄ LoL

PÄ svenska bettingsidor erbjuds i stort sett bara en form av satsning pÄ LoL och det Àr matchvinnare. Med tanke pÄ spelets popularitet kommer det sÀkerligen att dyka upp fler bettingformer inom kort. 

LoL Betting tips

Börja i liten skala – fokusera pĂ„ en serie eller region‹
Satsa pĂ„ att lĂ€ra dig om vilka lag och spelare som spelar i en region eller serie. Det Ă€r mycket lĂ€ttare att bilda sig en uppfattning om starka spelare och lag pĂ„ sĂ„ vis.‹

  • Börja med din egen region, för oss i Sverige blir det den europeiska ligan EU LCS (European League of Legends Championship Series)vĂ€lkĂ€nda lag Fnatic, Unicorns of Love, H2K, SK. Största tĂ€vlingen Ă€r League of Legends World Championship dĂ€r 16 lag tĂ€vlar om förstapriset pĂ„ 1 000 000 dollar.

LoL uppdateras ofta – ibland spelförĂ€ndrande

‹HĂ„ll koll pĂ„ förĂ€ndringar som sker i samband med uppdateringar vilka genomförs ungefĂ€r tvĂ„ gĂ„nger i mĂ„naden. De flesta uppdateringarna förĂ€ndrar inte nĂ„gonting i grunden men det hĂ€nder att balansen i spelet förĂ€ndras ordentligt. Nya karaktĂ€rer introduceras och nya föremĂ„l som kan förĂ€ndra matcher slĂ€pps.‹

LÀr dig om karaktÀrerna

‹Det finns totalt drygt 130 olika karaktĂ€rer att vĂ€lja mellan i LoL och alla har unika egenskaper. Till det tillkommer att spelare har möjlighet att modda sina karaktĂ€rer. Att kĂ€nna till grunderna om hur karaktĂ€rerna kontrar varandra och deras respektive styrkor och svagheter Ă€r avgörande inom LoL.‹

  • Börja med att titta pĂ„ nĂ„gra av de populĂ€raste karaktĂ€rerna, t.ex. Vayne, Thresh, Lee Sin, Kai’Sa eller Jarvan IV.