Chatta med oss 0101821513 mail

4 tips för att bli bättre på sportbetting

Uppdaterat:3 AUG. 2021

Många menar att spel om pengar bara handlar om tur. Det stämmer inte för sportbetting. Dina kunskaper är viktigare än din magkänsla. Vissa svenskar har blivit rika på betting och går plus år efter år. Om du lär dig av bettingexperterna och blir lite mer seriös med din sportbetting, så har du mycket att vinna. Här kommer några tips.

4 tips för att bli bättre på sportbetting
Fyra tips för att bli bättre på sportbetting 2021

1. Bli en expert på sporterna du spelar på

Du måste lära dig mer om sporterna du spelar på, oavsett om det handlar om fotboll, tennis, basket, motorsport eller till exempel e-sport. När du känner till reglerna, storstjärnorna, hur formen ser ut för olika lag osv, blir allting tio gånger enklare. Plötsligt kan du börja sätta ihop intressanta kombinationsspel eller spela på högoddsare.

En bra tumregel är att endast vara offensiv med din betting om du har tillräckligt med kunskap. Känner du inte till någonting alls om en sport, är det klokt att vara mer defensiv med din betting tills du lär dig mer om sporten. Konstigt nog gör många svenska spelare tvärtom.

2. Lär dig hantera förluster

Den som håller på med sportbetting kommer stöta på situationer när deras storfavorit förlorar. Charmen med sport är att allting kan hända. Tänk att Tyskland gick till OS-final i ishockey 2018. Vem hade trott det? De slog ut både Tre Kronor och Kanada på vägen. Spelare som hade satsat på guld till Sverige eller Kanada var säkert minst sagt besvikna. Då är det vanligt att snabbt försöka ta igen sina förluster.

En bättre metod är att hela tiden hålla fötterna på jorden. Bli inte arg när du förlorar, utan kom ihåg att risk är en naturlig del av sportbetting. Nästa gång blir det istället ditt spel på en underdog som vinner oväntat. Undvik att frångå din övergripande strategi genom att till exempel börja spela med dubbelt så höga insatser.

3. Var skeptisk angående information

I bettingvärlden kryllar det av självutnämnda experter som sprider all möjlig information. Till och med professionella sportjournalister kommer ibland med utlåtanden som är minst sagt konstiga. Inte sällan handlar det om att de vill väcka intresse för en viss match eller att personen är så passionerad att de talar direkt från hjärtat. Sådan information kan vara farlig för dig som spelare. Tipset är att alltid titta på vem som är källa till informationen. Har de haft rätt förut eller pratar de i nattmössan igen? När det är en person som du respekterar och som nästan alltid har rätt, då ska du värdera informationen högt. Kommer den från en person som ägnar sig åt önsketänkande och rena fantasier, då ska du i regel bortse från informationen.

4. Använd bonusar för sportbetting

Ett vanligt misstag är att vara alltför lojal till ett visst spelbolag. Tanken är inte att du ska gifta dig med din ”bookmaker”, så tveka inte att spela hos flera bolag samtidigt. Enligt den nya svenska spellagstiftningen kan de endast erbjuda en bettingbonus eller oddsbonus. Vill du ha mycket bonuspengar att spela för måste du alltså vara beredd på att registrera dig hos ett större antal spelsajter.

Sammanfattning om 4 tips för att bli bättre på sportbetting

  • Bli en expert på sporterna du spelar på.
  • Spel som verkar säkra på förhand förlorar ibland. Bli duktig på att hantera det mentalt.
  • Sportbetting är fullt av information som håller låg kvalitet. Var skeptisk och kontrollera källan. Värdesätt information från bra källor och bortse från personer som ägnar sig åt önsketänkande och rena spekulationer.
  • Att spela hos flera spelbolag är bästa sättet att kunna ta del av flera bettingbonusar/oddsbonusar.