Chatta med oss 0101821513 mail
Uppdaterat:24 JUL. 2022

CS:GO är fortfarande ett av de hetaste spelen inom betting på esport och intresset verkar bara fortsätta växa. Trots allt har Sverige en rik tradition inom Counterstrike. Många känner säkert till HeatoN och laget NiP (Ninjas in Pyjamas) som gjorde mycket för locka framtida svenska spelare till CS:GO. Nu är pengarna inom esporten ännu större och framför allt när det handlar om de stora turneringarna. Precis som fotbollen har Champions League har CS:GO liknande sätt för lag att tjäna storkovan i form av Majors. Dessutom är de riktigt roliga att betta på.

CS:GO – De stora turneringarna
CSGO De stora turneringarna

CS:GO Majors

Idag brukar prispengarna i en Major ligga på över 1 miljon dollar och över hela året kan det vara flera olika Majors. Var de hålls och vem som arrangerar dem kan förändras från år till år, så rådet är att att hålla koll på de kommande stora turneringarna som du är sugen på att följa. Oftast går de i stora städer som London, Berlin och Rio de Janerio. Sverige har arrangerat en Major i samband med Dreamhack i Jönköping, men när pengarna blivit större har det också blivit svårare att konkurrera. Vad som gör Majors så speciella är de stora prispengarna. De lockar alla de bästa lagen och de största stjärnorna inom CS:GO.

Tidigare var det ofta 16 lag som deltog i en Major. I samband med en Major som arrangerades i Katowice i Polen 2019 skedde en ökning till 24 lag. Det har gett fler lag chansen att kunna kvala in och få chansen på de stora prispengarna. Samtidigt har det också gynnat alla som gillar att betta på CS:GO. Fler lag betyder fler matcher och även att det kommer in en del lag som är oprövade i de stora sammanhangen. Kommer de lyckas skrälla eller kommer nerverna göra att de åker på storstryk? Hur som helst kan oddsen ofta vara väldigt attraktiva i Majors. Med såpass stora prispengar kan du vara säker på att spelare har hårdtränat och kommer göra allt för att vinna.

Övriga turneringar inom esporten CS:GO

Utöver Majors brukar man tala om Minors, dvs lite mindre CS:GO turneringar. De ställer inte samma höga krav på arrangören och prispengarna, däremot kan de fortfarande bjuda på matcher i absolut världsklass. Många av lagen använder mindre turneringar för att skaffa sig erfarenhet och svetsa samman sitt lagbygge. En Minor brukar inte innehålla lika många lag som en Major. Det kan vara ganska svårt att kvalificera sig för mer eftertraktade Minors.

Tips för att betta på CS:GO turneringar

E tt av de bästa råden är att bekanta dig noga med den kommande turneringen som du tänkt spela på. Vilka lag ska delta? Hur har det gått i inbördes möten mellan de inblandade lagen? Det är också klokt att titta på formkurvan för lagen. Har ett visst lag varit topp 3 i alla stora turneringar de ställt upp i kanske det består av spelare som nått sin absoluta toppform. I så fall kan det vara läge på att satsa på att de vinner hela turneringen. Tänk även på att sjukdomar och mindre skador påverkar även esportare. De stora turneringarna är krävande och spelare måste kunna koncentera sig i match efter match. Om en spelare av någon anledning varit inaktiv under säsongen är det en varningsflagga, men de bästa lagen har ofta riktigt bra ersättare.

Välj en spelsida av rätt kaliber

Glöm inte heller att välja en spelsida med fokus på e-sport.
Ett exempel på bettingsida med oddsbonusar som är proffs på esport är Pixel.Bet och No Account Bet.