Chatta med oss 0101821513 mail

Speltips

Hur du hittar bettingsidor med bra odds

Publicerad:

Skrivet av:Fredrik Eliasson

Verifierat av

Jonas W

Vem vill egentligen lägga ett spel till 2 gånger pengarna om de istället kan lägga samma spel till 3 gånger pengarna? Vi är alla ute efter att få bästa möjliga odds. Vissa spelbolag hävdar att de har de alltid har de bästa oddsen för betting på sport och e-sport, men sanningen är att inget spelbolag kan vara på topp för samtliga spelobjekt under årets alla dagar. Därför kommer en grundlig genomgång om hur du ska tänka kring oddsjämförelser för att hitta de bästa bettingsidorna, just när du är som mest spelsugen.

Bettingsidor med bra odds 2021
Bettingsidor med bra odds 2022

Använd en sajt för oddsjämförelser

Svenska spelare har begränsat med tid och energi. Det är inte realistiskt att på egen hand besöka massvis av olika spelbolag i jakt på bäst odds. Faktum är att latheten ofta tar överhanden och kanske är du en av dem som bara spelar hos ett enda spelbolag och tar de odds du erbjuds, även om de är sämre än konkurrenternas. En bättre lösning är att vända sig till en sajt likt Speltipsar.se som samlar oddsen från alla de stora spelbolagen och sedan presenterar dem på ett överskådligt sätt.

Sådana oddsjämförelser gör att du omedelbart kan sortera bort de lägre oddsen och fokusera på ett fåtal spelbolag. Är du inte redan kund i ett av bolagen, är ett tips att utnyttja den oddsbonus som ofta finns tillgänglig för nya kunder. Då kan du lägga exakt samma spel som du tänkt från början, men öka på insatserna för att potentiellt vinna mycket mer pengar.

Hur stor är skillnaden mellan bra och dåliga odds?

En ganska vanlig åsikt är att oddsjämförelser inte gör så stor skillnad. Många menar att svenska bettingsajter och svenska nätcasinon följer efter det bolag som erbjuder bäst odds och snart ligger de alla nära varandra. Det stämmer i viss utsträckning att marknaden anpassar sig efter hur spelarna agerar, men även små skillnader i odds kan spela stor roll för dina vinster. Låt oss säga att du spelar ett singelspel på en fotbollsmatch till oddset 2,1. Samma spel finns tillgängligt hos ett annat spelbolag till oddset 2,5. Med en insats på 100 kr får du i första fallet 210 kr i utbetalning vid vinst. I andra fallet får du 250 kr utbetalt vid vinst. Du har alltså gått miste om 40 kr på att spela till ett sämre odds. Hade du istället spelat för 1000 kr hade du gått miste om 400 kr. Över tid kan sådana skillnader avgöra om du går plus på din betting eller om du istället går minus.

Vilka bettingsidor erbjuder bäst odds?

Utgå inte från att en bettingsida har bäst odds, bara för att de själva säger att de till exempel är ”bäst på sport”. De flesta bettingsidor har riktat in sig på att vara bäst på en viss sport eller en viss tävling. Kanske har de bäst odds på tennis eller bäst odds på basket, medan en av deras konkurrenter är vassare på Allsvenskan i fotboll. Ett annat spelbolag kanske istället har riktigt fina odds på motorsport eller e-sport. Därför kan många spelbolag hävda att de har bäst odds, utan att de nödvändigtvis ljuger. De har bara bäst odds på olika saker. Dessutom kan ett spelbolag snabbt chocksänka ett odds och plötsligt bli bäst på just den marknaden, så som spelare måste du vara uppmärksam.

Bäst odds på bettingsidor
Bäst odds på bettingsidor

Sammanfattning om att hitta bettingsidor med bra odds

  • Inget spelbolag erbjuder bäst odds på allt – du måste göra jämförelser.
  • Använd oddsjämförelsesajter för att spara tid och energi.
  • Skillnaden på bra och dåliga odds är större än du tror, särskilt för höga insatser.
  • Många bettingsidor nischar sig och erbjuder bäst odds på en viss sport.
  • Var uppmärksam på oddsförändringar och utnyttja oddsbonusar när du vill spela med lite högre insats, utan att riskera mer av dina egna pengar.