Chatta med oss 0101821513 mail
Uppdaterat:3 AUG. 2021

Länge var det många som inte tog esport på allvar. En del menade att den aldrig skulle kunna konkurrera med vanlig sport och att betting på dataspel aldrig skulle växa sig stort. Nu är esport etablerat och framtiden ser ljus ut. Dagens ungdomar lägger massor av tid på dataspel och det är inte otänkbart är esport till och med blir större än fotboll på lång sikt. Redan nu märks trenden tydligt inom betting. Fler och fler vill betta på esport och då passar det bra att använda bettingbonusar för esport. Nedan ska vi titta på hur sådana bonusar fungerar.

Bettingbonusar för esport
Bettingbonusar för esport 2021

Vilka spelbolag erbjuder bettingbonusar för esport?

Spelbolag brukar inte göra någon skillnad på sport och esport när det handlar om bettingbonusar, även kallade oddsbonusar. Alltså är det fritt fram att själv välja och då går du bara till kategorin för esport och lägger dina spel på esporter som CS:GO, Dota 2, LoL, Overwatch, Starcraft 2 osv. Med andra ord behöver du bara hålla utkik efter spelbolag med ett stort utbud av just esport. Som den nuvarande lagstiftningen ser ut är det välkomstbonusen som är den enda bonusen som erbjuds. Det är den som du får använda som bettingbonus. I samband med första insättningen kan du behöva välja att välkomstbonusen ska vara på odds/betting istället för på casino.

Hur fungerar esportbetting med bonus?

Bettingbonusar eller oddsbonusar brukar fungera som en insättningsbonus, vanligtvis på 100 % upp till ett visst belopp. Är beloppet 100 kr skulle det i så fall räcka att sätta in 100 kr för att få 100 kr i bettingbonus och totalt 200 kr att spela för. Att sätta in mer pengar än taket för bonusen ger inte mer bonus. Enligt exemplet med 100 kr i bettingbonus skulle du fortfarande bara få 100 kr i bonus om du satte in 500 kr, men i så fall totalt 600 kr att spela för. Ett gott råd är att alltid läsa igenom bonusvillkoren och se exakt vad som gäller. Något som är bra med bettingbonusar för esport är att omsättningskravet är förhållandevis lågt. Det brukar räcka att omsätta bonuspengarna 3-5 gånger till ett visst lägsta odds.

Fördelar med att använda bettingbonusar för esport

Den stora fördelen är att du får lite extra pengar som du kan utnyttja för att antingen lägga fler spel eller spela med något högre insatser än vanligt. Många menar att det är enklare att vinna på esport än på vanlig sport, eftersom den är enklare att analysera. Inom esport finns det massvis av statistik som håller mycket hög kvalitet. Inom vanlig sport kan saker vara en ren bedömningsfråga av domaren eller linjedomaren. Bettar du på esport med en bettingbonus kommer du upptäcka att det inte finns någon mänsklig faktor på samma sätt. Även om en matchhändelse handlar om ett avstånd så litet att det inte kan ses med blotta ögat, så kommer datorn se till att beslutet blir rätt. Dessutom skulle det bli rätt i 100 fall av 100. Därför är rekommendationen att lita mer än vanligt på statistiken inom esport.