Chatta med oss 0101821513 mail
Uppdaterat:3 AUG. 2021

Ända sedan motorfordon utvecklades har människor tävlat med dem för att se vem som är snabbast. Motorsport är ett begrepp som samlar alla sporter med motorfordon. Det handlar om Formel 1, Touring Car som STCC, BTCC och WTCC, samt stora motortävlingar i USA, till exempel Nascar och Indycar. Vad de har gemensamt är att de är fartfyllda och perfekta för betting.

Betting på motorsport
Betting på motorsport 2021

Hur betting på motorsport fungerar

Du kommer upptäcka att även om motorsporterna ser väldigt olika ut och använder alla möjliga olika fordon, handlar det om att korsa mållinjen först. Det gäller både när de går på en asfalterad bana eller på en grusväg ute i skogarna. Den stora skillnaden ligger i hur sporten är organiserad. Ibland förekommer kval och deltävlingar. Att gå in på varje enskild motorsport blir alltför komplicerat. För betting är rådet att sätta dig in i motorsporten du tänkt spela på.

I tävlingar där fordonen startar samtidigt är det vanligt med ett kval som avgör vem som får starta i “pole position”, dvs den första startpositionen, och vilka som får starta längre bak. I Formel 1 sker ett kval på lördag inför en tävling på söndag. Det finns också tidsbaserade motorsporter med individuell start. Ett exempel är rally där allt handlar om att ta sig från A till B snabbast. En tävling är ofta indelad i olika delsträckor och vinnaren är den som har snabbast tid totalt sett.

Att tänka på när du bettar på motorsport

Motorsport handlar inte bara om föraren. Teamet runt föraren och kanske framför allt kvaliteten på motor och annat material är avgörande. Ett bra exempel är hur vissa Formel 1-stall dominerar och nästan alltid gör upp om slutsegern, medan andra stall måste överträffa sig själva för att ens ta en poäng i en enskild deltävling. Mycket handlar om resurser. Att ha mest pengar ledar inte sällan till störst framgångar. Därför är det bra för betting att ha koll på vilka förare som har bäst förutsättningar rent ekonomiskt, samt vilka som har sämre förutsättningar. Ju mer standardiserad motorsporten är, desto viktigare blir förarens skicklighet. Ibland tävlar de i identiska bilar och då handlar det nästan enbart om körskicklighet. Samtidigt finns andra faktorer som inställningar på bilen och val av däck. Ett tips är att helt enkelt titta mycket på motorsporten du vill spela på. Du kan lära dig detaljerna av expertkommentatorerna och sedan bli allt bättre på att betta. Vanligast inom betting på motorsport är att spela på antingen slutsegraren i ett mästerskap, eller vinnaren i en deltävling i mästerskapet.

Välj bra odds!

När du ska spela med riktiga pengar på motorsport rekommenderar vi varmt att välja en sida, som har erkänt bra oddsbonus för just detta.

Sammanfattning om betting på motorsport

Motorsport är ett samlingsnamn för en rad sporter med motorfordon.Exempel på motorsport är Formel 1, STCC och Nascar. Motorsporter är ofta organiserade i kval och deltävlingar. .Kvaliteten på materialet och teamet är ofta minst lika viktig som föraren. .Vinnarspel är vanligast.