Chatta med oss 0101821513 mail
Uppdaterat:3 AUG. 2021

Gillar du att spela på sport erbjuder volleyboll ett intressant alternativ. I Sverige får volleyboll inte så mycket uppmärksamhet, men sporten är större än de flesta tror. Det är också den ultimata lagsporten. Ett starkt kollektiv kan ofta hantera motgångar och vända svåra matcher. Oddsen är inte sällan ganska bra på volleyboll. Här kommer några tips som hjälper dig med din volleyboll betting.

Betta på volleyboll
Betta på volleyboll 2021

Hur volleyboll fungerar

Volleyboll spelas mellan två lag och en match går i fem set, dvs först till tre set vinner. Varje set spelas till 25 poäng och måste vinnas med två poängs marginal. Femte och avgörande set spelas dock till 15 poäng. Målet i spelet är att slå ner bollen på motståndarens planhalva. I så fall vinns poängen och laget som vann senaste poängen servar. Något som gör volleyboll speciellt är att lagen har tre slag på sig innan de behöver slå över bollen på motståndarsidan. Det gör att skickliga lag kombinerar så att de kan maximera chansen att en spelare kan smasha ner bollen i golvet på motståndarnas planhalva, utan att motståndarna hinner rädda bollen.

Vanliga alternativ för betting är att spela på vinnare, eller på antalet set. Du kan till exempel spela på att en match är över/under 3,5 . Vinner ett av lagen i 3 raka set så vinner under 3,5. Går volleybollmatchen istället till 4 eller 5 set så vinner över 3,5. Att spela på antalet set är ett klokt alternativ om du tror att det blir en jämn match, men du är osäker på vilket lag som vinner.

Tips för volleybollbetting

Den viktigaste faktorn i volleyboll är inte enskilda spelare, utan hur starkt lagbygget är. Volleybollspelare har olika uppgifter och inget lag är starkare än sin svagaste länk. De bästa lagen kommer utnyttja eventuella svagheter hos motståndaren på ett skoningslöst sätt. Det betyder inte att individerna är betydelselösa. Varje lag har till exempel en lagkapten som betyder mycket för sammanhållningen och moralen. Frånvaron av nyckelspelare är något att vara uppmärksam på när du bettar. Hemmaplan är betydelsefullt precis som i basket och handboll. Atmosfären kan ha mycket stor inverkan på spelarna i en stängd inomhusarena. Särskilt viktigt kan det bli under avgörande poäng. Något annat att ha i åtanke för betting är att volleybolltränare ibland vilar sina bästa spelare i betydelselösa matcher. I volleyboll kan lagen göra uppemot 6 spelarbyten under ett set. I händelse av skadekänning eller stor ledning är det inte ovanligt att spela med andrahandsvalet på olika positioner.

Sammanfattning om att betta på volleyboll

  • Volleyboll är en sport som lämpar sig bra för betting.
  • Laget är mycket viktigare än individen.
  • Det vanliga är att betta på matchvinnare eller över/under antal set.
  • Ett starkt lagbygge krossar ofta lag med uppenbara svagheter.
  • Hemmaplan är betydelsefullt och det går att göra många spelarbyten.