Chatta med oss 0101821513 mail

Betta på e-sport – Maximera dina vinstchanser 2021

Uppdaterat:3 AUG. 2021

E-sporten är här för att stanna även om den inte har fått komma in i sportvärldens finrum Riksidrottsförbundet än. Men det är något som e-sportspelarna fortsätter att kämpa för. E-sport är ett spel där du som spelare utövar en match mot andra, fast i den virtuella världen. E-sportutövarna hävdar att de både handlar om uthållighet och fokusering för att orka spela en hel match. Forskningen visar att de har både hög puls och stor anspänning, motsvarande en racerförare.

Betta på esport 2020
Betta på esport 2021

Att betta och oddsa i den virtuella världen

Idag är det väldigt många människor som spelar e-sport och som inom vanlig sport finns det en del anhängare och fans. Det är detta som är grogrunden till betting på e-sport, precis som betting och spel på annan idrott. Här spelas viktiga matcher och höga vinster delas ut till vinnarna. Det spelas serier och turneringar där både spelare och åskådare samlas för att spela e-sport live. Här är det fantastiskt roligt att spela på spelet, på matchen, på resultat och på allt annat som händer runt omkring. Grunderna i att betta på spel, oavsett form och sport, är att vara noggrann.

Är du noggrann i din research och jämför, läser statistik och följer dina spelare har du god chans att bli en bra e-sportsbettare. Idag är det framför allt fyra stora e-spel som du regelbundet kan betta på; Starcraft 2, CS:GO, Dota 2 och League of Legends. De är klassiker och de allra största e-sportspelen i världen just nu. Mindre spel som satsar har stora chanser att lyftas fram och få mer plats. Detta då antalet e-sportspelare växer hela tiden och därmed behovet av utbud. Det här är en spännande framtid, både för e-sporten som idrott och för möjligheterna att spela.

Några konkreta tips och råd

Oavsett om du tycker om att betta på sport som idrotterna fotboll, golf och tennis eller om du föredrar e-sport med Dota och Counter Strike så får du här några generella tips för att komma igång: Satsa på egen kunskap och egna villkor. Lyssna in och ta del av vad erfarna spelare säger, men ta egna beslut på hur du skall satsa dina pengar. Förbered dig, ta reda på så mycket fakta som möjligt innan match och spel drar igång. Hur gick det i föregående match? Har motståndarna mötts förut? Och hur är dagsformen? Läs statistik och tabeller, det är här du hittar informationen.

Att satsa långsiktigt kan låta tråkigt, men om du vill spela en tid framöver skall du ta det lugnt. Spela in en spelkassa, sätt upp minimiregler och maximala möjliga förluster. Små insatser ger vinst i långa loppet och stora insatser ger förluster på direkten. När du börjar spela på e-sport så finner du matcher och turneringar på de stora spelsajterna. Jämför sajterna med varandra och hitta den med bäst odds att spela på och som du trivs med. Den skall ha ett utbud som du vill ha och inga krångliga spelregler. Gillar du välkomstbonus finns det hos en del sajter.

Några avslutande ord Esport Betting

  • Idag är det framför allt fyra stora e-spel du kan betta på; Starcraft 2, CS:GODota 2 och League of Legends
  • E-sport är fartfyllt, fantasifullt och har både kända spelare och mängder av fans
  • Esport Betting kräver i grunden samma strategiska och noggranna satsningar som att spela på ordinarie sport och idrott.
  • Spela och satsa inte mer än du kan förlora, det är bättre att satsa långsiktigt och ha roligt länge.