Chatta med oss 0101821513 mail
Uppdaterat:3 AUG. 2021

Livebetting är numera ett självklart inslag hos spelbolagen och du får inte missa chansen att spela live på esport. Inom esport kan det hända mer på 5 minuter än det gör på en hel timme i många traditionella sporter. Det kan du utnyttja som spelare. Du får många möjligheter att lägga spel till bra odds och förhoppningsvis tjäna en hacka. Dessutom streamas all spänning och dramatik inte bara hos spelbolagen. Matcher i de stora esporterna brukar också streamas live på plattformar som Youtube och Twitch.

Betta live på esport
Betta live på esport 2021

Esport passar perfekt för livebetting

Något som kännetecknar nästan alla esporter är hur händelserika de är jämfört med en vanlig sport som till exempel fotboll. Bara för att ta ett exempel kommer en närmare titt på CS:GO. Där brukar en match bestå av 30 spelrundor som vardera bara tar 2 minuter. Trots det får varje sådan runda fram ett vinnande lag. När du väljer att betta live på esport kan du välja att spela på vem som vinner nästa runda. Det är inte helt olikt att spela på game eller set i tennis där en hel tennismatch också kan styckas upp i kortare delar. Just sådana sporter är perfekta för livebetting och på det området är esport verkligen fullt av möjligheter.

I CS:GO behöver du alltså inte vänta mer än några minuter på att ett spel ska gå hem. Har du lite mer tålamod kan du betta live på esporterna Dota 2 och LoL. Då brukar en omgång snarare ta 15-30 minuter, men matcher är i regel bara bäst av tre eller bäst av fem. Bästa rådet är att titta på olika esporter och bilda dig en uppfattning vad som passar din spelstil. Inom livebetting föredrar vissa att bara lägga 3-5 bets under en hel match, medan andra vill vara mycket mer aktiva. Oavsett spelartyp kan du vara säker på att esport har något att erbjuda.

Streams när du bettar live på esport

Tänk vad bekvämt att alltid kunna följa sina favoritsporter i prima HD-kvalitet. Gillar du esport behöver du sällan vara orolig för att få tag på en bra stream. Det handlar nämligen om dataspel där allting sker digitalt. Det krävs ingen sofistikerad tv-produktion för att kunna bjuda på esport, utan dagens avancerade mjukvara kan enkelt visa allt som sker på olika spelares datorskärmar i realtid. Det betyder inte att stora turneringar saknar personer som arbetar med själva produktionen. Sanningen är att kommentatorer spelar en nyckelroll för att göra esport sevärd. De guidar dig som tittare genom matcherna och alla de viktigaste händelserna. Ofta gör de även analyser som kan vara intressanta för dig som vill betta live på esport.

Ett tips är att du inte behöver känna dig tvingad att använda spelbolagens livestreams. Många av de stora turneringarna och ligorna inom esport visas direkt på plattformar som tillåter livestreaming. Twitch är väldigt populärt för just dataspel, men även Youtube brukar ha gott om alternativ för den som vill följa esport live. Tänk dock på att det snabbt blir stora datamängder om du använder en stream med hög kvalitet. Bettar man live på esport i mobilen eller på surfplattan med ett abonnemang som har begränsad datamängd måste man vara försiktig.